Vad är en bänk Stop?

March 24

En bänk stopp är en anordning som används på en arbetsbänk eller bord i en snickeriverkstad. Användare föremål mot bänken stopp för att hålla föremålet på plats när de arbetar. Detta stopp kan vara så enkelt som ett överblivet virke spikas till ytan av bänken, men mer komplexa enheter finns också. Bänken stopp tillåter användaren att sand, planet, eller hugga ved samtidigt som träet glider eller flytta ur position. Detta gör inte bara träbearbetning säkrare i många fall, men också möjliggör större noggrannhet och precision.

Användare kan finna bänk stannar erbjuder en rad fördelar jämfört med traditionella klämmor metall. Flytta eller justera positionen för ett objekt är snabb och enkel, och typiskt kräver inga verktyg eller specialutrustning. Medan vissa klämmor kan buckla eller skada ytan av mjukt trä, det finns ingen sådan risk för skada med en bänk stopp. Slutligen medan klämmor blockera användare från att komma åt vissa delar av trä, gör bänken stopp för oavbruten tillgång till hela ytan.

En bänk stopp kan antingen infälld eller utanpåliggande. Infälld enheter är skuren i arbetsbänken, och sitta i jämnhöjd med ytan när den inte används. De kan har en inbyggd vred eller en justeringsskruv, vilket tillåter användare att höja och sänka stopp. Även om denna typ av enhet frigör tabellutrymme när den inte används, är det också ganska svårt att installera, och kräver en permanent hål som ska skäras i arbetsbänken.

Ytmonterade enheter sitter på toppen av bänken, och är vanligtvis hålls på plats med skruvar på bultar. De kan störa annan verksamhet när de inte används, och ska placeras så långt ur vägen som möjligt för att minimera avbrott med annat arbete. Utanpåliggande hållplatser är enkla att installera och är även avtagbar när de inte längre behövs.

Arbetare väljer ofta bänk hållplatser baserade på storlek och höjd. Kortare stopp sträcker sig inte så hög som ytan på träet, vilket gör det lättare att planet eller sand ett föremål utan att slå stopp. Taller hållplatser är mer effektiva för att hålla stora objekt, men kan göra det svårt att sand eller flyg i slutet av trä jämnt. Justerbara enheter finns också, och erbjuder flera höjder för att arbeta på olika typer av projekt. De kan har justerskruvar eller olika monteringsalternativ för att tillåta användare att välja önskad höjd.