Vad är en Phone Booth?

March 7

Telefonen monter är en liten sluten struktur som ursprungligen var avsedd att rymma en lön telefon. Ofta byggda med hjälp av tunga glas, en metallram, och ibland trä utnämningar, telefonkiosk var en gång en gemensam webbplats på många gathörn. Tillkomsten av mobiltelefoner har kraftigt minskat beroendet av allmänheten på telefonautomater, vilket resulterade i många telefonbolag väljer att sluta erbjuda tjänsten. Oftare idag, är löne telefon kopplad till en vägg i en offentlig byggnad med en liten låda som hjälper till att dämpa bakgrundsljud.

Ibland kallas en telefonkiosk, har telefonkiosk en historia som går tillbaka till början av telefoni. De första exemplen på strukturen var relativt grundlig slutna utrymmen som placerades på egendom som ägs av telebolagen. Detta tillät kunder att komma in i byggnaden, hitta en telefonkiosk och ringa ett samtal medan ut kör ärenden.

Med tiden begreppet utanför monter blev mer praktiskt. Telefonitjänster skulle ingå avtal med kommunerna för att strategiskt placera trottoaren telefonkiosker runt staden. Detta visade sig vara mycket praktiskt för personer som handlar i detaljhandel och affärsdistrikt i en stad eller ort, och som en utmärkt inkomstkälla för telefonbolaget. De telefon skulle tömmas på överskotts förändring regelbundet via telefon företagets anställda laddade med underhåll av varje telefonkiosk inom ett givet serviceområde.

Under senare delen av 20-talet, började telefonkiosk för att försvinna i USA och Storbritannien. Kostnader för underhåll av bås ibland citeras som orsak till att ersätta den fullständiga monter med betaltelefoner monterade på väggen av en offentlig byggnad. Genom 1990a € s, var den nyare tekniken för mobiltelefoner så vanliga att de flesta människor skulle ha råd att bära en personlig telefon tillsammans för shopping och andra ärenden, vilket gör behovet av offentliga telefoner nästan föråldrade.

Idag, telefonbolag tenderar ändå att upprätthålla ett begränsat antal telefon i reseterminaler och vissa offentliga byggnader. I vissa länder där telefonkiosk är fortfarande en relativt vanlig syn är den gammaldags monter också utrustad med trådlös anslutning för att tillåta användare att kliva in i båset och utnyttja Internet med en grad av integritet. En ny innovation har lagt förmågan att skicka och ta emot ett fax med hjälp av dessa förbättrade telefonkiosker.

  • Mobiltelefon popularitet har kraftigt minskat beroendet av telefon av allmänheten.
  • Telefonkiosker var utformade för att rymma en offentlig lön telefon.
  • En myntstyrda allmänna telefonnätet.