Vad är en Leucistic Ball Python?

February 25

Termen "leucistic" kommer från det grekiska ordet "leukos", som betyder vit. En leucistic boll Python, därför, hänför sig till en boll Python orm vars hud är rent vitt i färg utan några märkningar eller mönster. Sanna leucistic kungspyton har blå ögon, även om vissa leucistic kungspyton kan ha svarta ögon. Leucism är en genetisk hudsjukdom som orsakar reducerad pigmentering i huden. Kungspyton som är leucistic allmänhet uppvuxna vara på det sättet och är oftast eftertraktade och dyra att köpa.

En kungspyton är en större variation av orm, varierar i storlek från 3 till 5 meter (ca 1 till 1,5 meter) när fullvuxen. Denna typ av orm gör generellt ett bra husdjur på grund av dess fogliga natur och ovilja att bita, speciellt när uppvuxen i fångenskap. Ormen fick sitt namn på grund av vanan att curling till en boll när den känner fara. Ibland kallas en "kunglig pytonorm," bollen python tenderar att leva mellan 20 och 30 år, trots att de har varit kända för att leva längre. Denna typ av orm kommer i en mängd olika färgmönster och pigmenteringar, men en av de mest önskade färger för en boll Python är rent vit, eller vad som är känt som "leucistic."

Generellt är leucistic typ av kungspyton uppfödd av parning vissa andra mönstrade pytonormar. Exempelvis kommer många uppfödare avla två Mojave kungspytons tillsammans i hopp om att framställa en leucistic boll Python bland avkomman. Vissa typer av kungspyton, då föds upp tillsammans, är mer benägna att producera en leucistic avkomma än andra, och att bestämma hur man ska föda dem är något av en vetenskap. Trots den specialiserade avel, är den förväntade livslängden för en leucistic kungspyton ungefär samma som alla andra kungspyton.

Leucism, ibland stavat "leukism" ett tillstånd ofta förväxlas med albinism. Även om liknande, leucism och albinism är inte samma sak. Leucism är faktiskt orsakas av en genetisk defekt i huden så att huden i sig inte ordentligt behålla pigmentet. Albinism orsakas av en faktisk brist i vissa pigmentceller, vilket i sin tur påverkar färgning av huden. Följaktligen, även om liknande utseende, är en albino boll Python inte samma sak som en leucisitc boll Python.