Hur gör Modem Diagnostik i Windows Vista

February 26

Det verkar som att så mycket av vår datortid dessa dagar sker på nätet. Följaktligen kan veta hur man kör en diagnostisk kontroll på modemet i Windows Vista rädda dig från värdefull stillestånd. Modemet diagnostiska processen hjälper dig att lokalisera var anslutningsproblem kommer ifrån så att du kan flytta för att snabbt lösa problemet.

Välj Start → Kontrollpanelen → Maskinvara och ljud och sedan på Enhetshanteraren.

Enhetshanteraren är en lista över all hårdvara som är installerad på din dator.

Hur gör Modem Diagnostik i Windows Vista

Klicka på plustecknet bredvid Modem för att visa installerade modem. Högerklicka på en modem och välj Egenskaper på snabbmenyn.

Modemet Dialogrutan Egenskaper visas.

Hur gör Modem Diagnostik i Windows Vista

På fliken Diagnostik av den resulterande Modem dialogrutan Egenskaper klickar Fråga modem.

Vad som verkar på denna punkt skiljer sig beroende på om modemet har problem. Om modemet fungerar som läser svaret Success. Du kan välja Append kryssrutan för att logga för att lägga till denna information till din logg, och sedan dela stocken med en teknisk support person att få hjälp med ditt modem problem.

Klicka på OK och klicka sedan på knappen Stäng i fönstret Enhetshanteraren.

Om modemet inte fungerar, kontrollera att fliken Resurs för Modem dialogrutan Egenskaper, som listar alla andra enheter i ditt system som kan vara i konflikt med ditt modem och därmed orsaka problem. Inaktivera dessa enheter och försök modemet igen.

Om modemet fortfarande inte fungerar, prova felsöknings inslag i Hjälp och support fönster för att försöka lokalisera problemet. Hitta problemet och klicka på knappen Stäng i det övre högra hörnet på Felsökaren för att stänga den.