För seniorer: Hur man arbetar med digitala bilder i Windows

March 5

Windows 7 gör arbetet med digitala bilder enkelt. Du kan välja och vraka bilder att titta på eller visa en grupp bilder i ett bildspel. Du kan även göra en favorit foto skrivbordsbakgrund så att du ser det varje gång du startar Windows 7.

Att arbeta med bilder i Windows 7:

 1. Välj Start → Pictures att öppna Pictures biblioteket.

  Bilderna Biblioteket innehåller bilder du kopierar från en digitalkamera och Sample mappen Bilder, som ingår i Windows 7.

  För seniorer: Hur man arbetar med digitala bilder i Windows

 2. Dubbelklicka Sample Pictures.

  Du ser bilderna Microsoft inkluderar med Windows 7.

  För seniorer: Hur man arbetar med digitala bilder i Windows

 3. Klicka på triangeln bredvid knappen Vyer på kommandoraden och välj Extra stora ikoner.

  Du ser de största miniatyrer av dessa bilder.
 4. Dubbelklicka på första bilden för att förhandsgranska den.

  Fotot öppnas i antingen Windows Photo Viewer (standardvisningsprogram för Windows 7); Windows Live Photo Gallery (ett bild program från Microsoft); Picasa (ett bild program från Google); eller annat program installeras av det företag som sålde datorn, av den som sätter upp den, eller av din digitalkamera.
 5. Justera foto som behövs.

  I Windows fotovisare, följande verktyg visas längst ner i fönstret från vänster till höger:

  För seniorer: Hur man arbetar med digitala bilder i Windows

  • Ändra visningsstorlek (zoom): Klicka på förstoringsglaset för en pop-up-reglaget för att zooma in och ut i bilden.
  • Verklig storlek och Anpassa till fönster: Dessa två verktyg suppleant i den andra positionen i verktygsfältet. De flesta bilder är större än datorskärmar. Verklig storlek visar den verkliga storleken på bilden, men du kan inte se allt det på en gång. Du kan panorera bilden (klicka och dra bilden för att flytta den). Använd Verklig storlek för att se detaljer i ett foto. Anpassa till fönster kan du se hela fotot på en gång.
  • Föregående: Klicka här verktyget för att se bilden innan den nuvarande, beroende på hur bilderna är sorterade. Du kan också trycka på vänster piltangent för att se föregående bild.
  • Spela bildspel: Den här knappen visas varje foto i mappen på helskärm i några sekunder innan du går vidare till nästa.
  • Nästa: Klicka här verktyget för att se bilden efter den nuvarande, beroende på hur bilderna är sorterade. Alternativt, tryck på höger piltangent för att se nästa bild.
  • Rotera motsols: Varje klick på denna knapp bilden 90 grader åt vänster. Använd detta för att fixa bilder som är vända åt sidan.
  • Rotera medsols: Varje klick på denna knapp bilden 90 grader åt höger. Använd denna knapp för att fixa bilder som är vända åt sidan.
  • Radera: Klicka på denna knapp för att ta bort det aktuella fotot.
 6. Klicka på Nästa.

  Du ser var och en av de prov bilder i Windows fotovisare.
 7. Klicka på Stäng.

  Windows Photo Viewer stängs.