I styrketräning, vad är en Leg Extension?

March 2

I styrketräning är en bensträck en vikt motstånd motion som riktar musklerna i benen. Vikt utbildare använder denna övning för att rikta quadriceps, som är muskler i den främre delen av låren. Denna övning utförs i sittande ställning och använder avsiktliga rörelser.

En individ kan börja en bensträck genom att sitta på sätet på en bensträck maskin. För att utföra denna övning korrekt, har utövaren att placera sin kropp så machineâ € s kuddar är över toppen av hans anklar och rygg vilar mot machineâ € s ryggdyna. Ibland innebär att användaren måste justera maskinen för att möjliggöra en ändamålsenlig placering av kudden, särskilt om andra har använt maskinen. När sittande och redo att påbörja övningen bör användaren se till att hans knän är böjda i en 90-graders vinkel; knäna bör inte sträcka sig ut över tårna.

Väl i rätt position för att utföra en bensträck, bör en individ driva benen uppåt, utvidga dem och uträtning vid knäet. Han bör använda sina quadriceps för att utföra denna lyftrörelse. När han når toppen av lyftrörelsen och benen är raka, bör han hålla positionen i några sekunder, hålla quadriceps kontrakte som han gör det.

Nästa steg för en bensträck är att långsamt sänka benen tillbaka till utgångsläget. Den motionär bör andas när han gör detta och arbeta för att hålla böjen på benen vid en maximal 90-graders vinkel när han sänker dem för att förhindra överskott stress på knäna och minimera risken för skador. Ibland hur en maskin är konstruerad orsakar en individs ben för att bilda mindre än en 90-graders vinkel i start- och slutposition. Om detta inträffar, kan en motionär behöver hitta en annan maskin för att skydda sina knän och utföra övningen korrekt.

Itâ € s viktigt att göra rörelser en bensträck långsam och kontrollerad. Om en motionär utför denna övning för fort eller gör fart för att kontrollera sina rörelser, kan utövandet effektivitet minskas. Om övningen utförs alltför kraftfullt, kan skada uppstå. Dessutom till ITA € s viktigt ihåg att medvetet kontrakt eller pressa quadriceps musklerna när benen lyfts. Detta säkerställer musklerna fungerade korrekt.

  • Vikt utbildare använder förlängningar ben att rikta quadriceps.