Vad orsakar nattblindhet?

March 2

Nattblindhet, även kallad NYKTALOPIA eller nyctanopia, är en sjukdom som drabbar en persona € s syn, speciellt på natten eller i ett område med lite att inget ljus. Förutom att ha svårt att se på natten, en person med detta villkor kan ha svårt att se när man flyttar från ett starkt upplyst område till en som är svagt upplysta Som ett resultat av dessa individer upplever generellt svårt att köra på natten eller på kvällen.

Den underliggande orsaken nattblindhet är vanligtvis ett problem med näthinnan. Detta beror på näthinnan är tillverkad av stavar och tappar, och stavarna hjälpa ögat se i områden med dålig belysning. Det finns flera medicinska tillstånd som kan orsaka problem med näthinnan och leda till problem med synen i svagt ljus.

En vanlig orsak är grå starr, som är ogenomskinliga eller grumlig områden i eyeâ € s lins. Detta är vanligare hos personer över 50 år. I en yngre person, kan nattblindhet ofta vara det första tecknet på retinitis pigmentosa. Denna ögonsjukdom, som har en genetisk koppling, gör att näthinnan skadas och successivt förvärras över tid.

En person med närsynthet eller närsynthet, kan också uppleva nattblindhet. Med närsynthet, personen har svårt att fokusera sina ögon. Som ett resultat, långt bort föremål suddiga, och personen kan också ha svårt att anpassa sig till mörker.

Dålig kost, särskilt en brist på vitamin A, kan också orsaka problem ser på natten. Vitamin A är ansvarig för att hålla huden och skelettvävnad frisk. Dessutom uppmuntrar det bra syn, särskilt i områden som inte är väl upplysta Vitamin A finns i helmjölk, djur lever, och vissa livsmedel som har berikats. Kosttillskott är också tillgängliga för att säkerställa en person får tillräckligt för att förhindra nattblindhet.

Vissa läkemedel kan också orsaka nattblindhet, särskilt de som blockerar bodyâ € s förmåga att absorbera vitamin A. Vissa typer av missbildningar kan också orsaka missbildningar i näthinnan och leda till detta tillstånd.

Beroende på den underliggande orsaken till sjukdomen, kan det vara behandlingsbara. Avlägsnande av gråstarr, till exempel, kan förbättra tillståndet. I vissa fall kan glasögon vara till nytta samt.

  • Helmjölk är en bra källa till vitamin A.
  • Problem med näthinnan är oftast orsaken till nattblindhet.
  • En orsak till nattblindhet är grå starr, vilket är vanligare hos personer över 50 år.
  • De som är närsynt kan se närliggande objekt, men saker som är långt borta är suddiga.
  • Nattblindhet kan göra det svårt att köra när det är mörkt.