Vilka är för- och nackdelar med betala med autogiro?

January 23

Att betala via autogiro är en vanlig strategi idag. Banker och andra institutioner gör det enkelt att ställa in den här typen av betalningsalternativ för ett antal skuldförbindelser, inklusive verktyg, månatliga försäkringspremier, och månatliga amorteringar. Medan mycket bekvämt, är det viktigt att notera att det finns några potentiella nackdelar med detta tillvägagångssätt som kan göra med hjälp av en direktdebitering strategi för vissa räkningar lite mindre attraktiva. Bland dessa är risken för att glömma att dra av beloppet från kontrollen registret samt att förlora kontrollen över räkningen betalningsprocessen.

När det kommer till fördelarna med att betala via autogiro, är bekvämlighet alltid högst upp i listan. Möjligheten att ställa in återkommande betalningar som autogireringar innebär att det finns ingen anledning att spendera tid på att skriva ut checkar och glider dem med posten. Det finns också ingen oro med utsikt över en faktura och senare bedöms förseningsavgifter på grund av en försenad betalning.

En annan fördel med att betala via autogiro sparar lite pengar. Eftersom inga kontroller måste postas, det finns inga portokostnader uppkomma, och ingen anledning att köpa kuvert. Vissa företag erbjuder även kunderna små rabatter, om de är överens om att inrätta en återkommande elektronisk betalning, vilket hjälper till att spara ännu lite mer pengar.

Att betala via autogiro gör det också enkelt att spåra betalningshistorik. Vanligtvis kan kontohavaren logga in i hans eller hennes konto och enkelt få en lista över när varje automatisk betalning gjordes. Detta gör det enkelt att kontrollera vilka betalningar utfärdades, och när dessa emissioner skedde, en förmån som kan komma till hands om någon sorts tvist uppstår med en leverantör.

Även om det finns ett antal fördelar med att betala med autogiro, bör konsumenterna vara medvetna om ett par potentiella fallgropar. En har att göra med att förlora kontrollen över processen. Medan behovet av att skriva kontroller elimineras, det betyder inte att de autogirobetalningar behöver inte spåras. Underlåtenhet att göra detta kan lämna ett checkkonto i oordning. Dessutom kan göra ändringar i autogirobetalningar vara något besvärligt. Till exempel, om betalningsdatum behöva ändras av någon anledning, till exempel en försening i deposition för en lönecheck, kan den tid och ansträngning som krävs för att göra det ibland vara betydande. Av denna anledning, vissa konsumenter föredrar att använda en manuellt styrd format för att sända ut elektroniska betalningar snarare än ett automatiserat tillvägagångssätt.

  • Att betala via autogiro sparar pengar eftersom inga kontroller måste postas, och ingen portokostnader uppstår.
  • Använda autogiro gör det enkelt att spåra betalningshistorik, och kan komma till hands om någon sorts tvist uppstår.