Vilka är de bästa tipsen för att bygga en kanot?

January 17

Det finns två allmänna vägar att gå om att bygga en kanot: byggmästaren kan antingen köpa en kanot kit eller bygga kanoten från grunden. Planeringsfasen av processen bör göras innan något material köps; byggaren måste forska i olika tekniker för att bygga en kanot, och de verktyg som behövs för att slutföra jobbet. Att investera i de verktyg är ett alternativ, men om byggaren avser att endast använda verktygen för detta projekt, kan han överväga att hyra eller låna verktygen istället.

Byggaren måste ha en öppen, välupplysta workshop där att fungera när man bygger en kanot. Detta utrymme bör ha gott om utrymme för att låta byggaren att flytta runt kanoten hela tiden, och en arbetsbänk på vilka verktyg kan förvaras säkert. Det är mycket troligt att en jigg kommer att bli nödvändigt när man bygger en kanot; är det möjligt att köpa förtillverkade jiggar, även om det kan vara billigare och effektivare att bygga jiggarna från grunden för att rymma den specifika storleken och formen på kanoten byggs.

När verktygen är alla monterade och arbetsytan är förberedd för jobbet, kommer byggaren måste bestämma vilka material han eller hon vill använda för att göra kanoten. Bygga en kanot av trä kommer att ta lite forskning så rätt skogen köps; metall kanoter kommer att kräva en annan uppsättning verktyg samt en annan sorts kompetens; och glasfiber kanoter kräver specialmaskiner, tillräcklig ventilation, och rätt säkerhetsutrustning. De flesta kanot byggare arbeta med trä, eftersom det är den mest traditionella materialval och det enklaste material att arbeta med.

En av de viktigaste stegen i att bygga en kanot är att se alla sömmar är förseglade för att förhindra att vatten tränger in i kanoten. Var noga med att forska i olika metoder för tätning eventuella skarvar, och välj den bästa för dina ändamål. Epoxi och lim är vanligaste sätten att göra denna tätning, men andra metoder kan användas såväl utan användning av kemikalier eller lim. Vissa traditionella kanoter gjorda av säl skinn syddes på ett sådant sätt att det inre av kanoten var mestadels vattentät; Om byggaren planer på att bygga kanoten använder tyg, kan han eller hon vill forska sådana sömnadstekniker.

  • Byggare av traditionella kanoter ofta föredrar att göra skrov ur sträckta djurhudar eller mjuka trä plankor.