Vad är en Kallikrein?

September 11

Kallikrein är en term som används för en undergrupp av enzymer som kallas serinproteaser. Serinproteaser är ansvariga för kapning peptidbindningar som finns i olika proteiner. Peptidbindningar är kemiska bindningar skapats mellan två molekyler, vilket resulterar i vad som är känt som en amid. En amid är en organisk förening som finns i föremål såsom vissa lösningsmedel och mediciner.

Den kallikrein enzym finns i olika humana kroppsorgan samt i giftet från vissa ormar. När detta enzym först upptäcktes, var det tänkt att produceras av och unika för bukspottkörteln. Som vetenskap fortskred, var kallikrein enzym som finns i saliv, urin och blod. Dessa enzymer har sedan återfunnits i andra djur också, inklusive men inte begränsat till däggdjur.

Befriande kininer från kininogener är en av funktionerna i kallikrein enzymet familjen. En kinin är en typ av polypeptid, eller en kedja av aminosyror. Aminosyror är ressponsible för proteinproduktion. Kininogener är proteiner som kallas att vara precursers för kinin.

Den kallikrein Enzymet är också känt för att alstra plasmin från vad som kallas plasminogen. Den primära roll plasmin är att lösa upp blodproppar som kallas fibrin blodproppar. Dessa typer av blodproppar är ansvariga för att bilda sårskorpor över ett sår som det börjar läka. Plasminogen är en föregångare till plasmin och påträffas i plasma eller vätskedelen av blod.

Forskare Drog aktivt studerar kallikrein enzymet, så tidigt bevis föreslår att förändringarna i denna familj av enzymer kan leda till medicinska tillstånd som cancer under en tidsperiod. Vissa kallikrein gener är redan i bruk som tumörmarkörer för prostatacancer, eftersom dessa enzymer har visat sig vara förhöjda vid dessa tumörer är närvarande. Ytterligare studier kan leda till tidigare upptäckt för många typer av cancer, vilket ger en mer positiv prognos för de som ges här mycket fruktade diagnos.

Biomarkörer finns några ämnen som kan injiceras eller på annat sätt införts i en organism för att undersöka funktionen hos kroppens organ eller system. Dessa biomarkörer kan också användas för att följa sjukdomens progression. Den kallikrein enzymet inte bara studeras av forskare för dessa skäl men också av läkemedelsföretagen. Som forskning börjar föreslå en särskild användbarhet för denna familj av enzymer, läkemedelsföretag anställa sina egna forskare att forska läkemedels konsekvenserna av dessa medicinska framsteg.

  • Vissa kallikrein gener används som tumörmarkörer för prostatacancer.
  • Den kallikrein-enzym kan hittas i giftet från vissa ormar.
  • Kallikrein är en undergrupp av enzymer benämnda serinproteaser.