Vilka är de bästa tipsen för planterar barrträd Frön?

January 3

En barrträd är en vintergröna träd, såsom gran eller tall, vars frön skördas från konerna att trädet producerar. Medan barrträdsfrön kan vara svårt att växa, med tillbörlig omsorg och tålamod är det möjligt att sluta med en mogen träd. För att gro, måste barrträd frön kylas för att föra dem ut ur dvala. Små plantering behållare är det bästa stället att börja frön, och en plantering medel - såsom torv, perlit eller vermikulit - bör användas. Om de får en tillräcklig mängd vatten och solljus, bör fröna gro och växa till plantor.

Plantering barrträdsfrön direkt i marken generellt resulterar i en låg grobarhet. För att fröna att växa ordentligt, måste de först kylas för att föra dem ut ur deras vilande tillstånd. Fröna ska blötläggas i vatten under 12 till 24 timmar, insvept i torv eller en fuktig pappershandduk, inneslutna i en plastpåse och sedan placeras i ett kylskåp. Fröna kommer att kräva mellan en och fyra månader av kylning beroende på trädslag odlas.

När fröna är redo för plantering, bör små potter användas. Det rekommenderas att en planteringsmedium, såsom torv, perlit eller vermikulit, användas i stället för jord. Med hjälp av dessa typer av planteringsmaterial kommer att hindra frön från att bli för blöt och röta. Planterings medium bör hållas fuktig, dock.

Efter barrträdsfrön planteras, bör de få fullt solljus och förvaras i ett skyddat område. Under denna period, de gör bäst inomhus, men det är också möjligt för dem att växa utomhus i ett milt klimat. Vatten bör tillsättas till planteringsmediet om den blir torr. Barrträd frön har i allmänhet ca 50% chans av groende, och inom 3-4 veckor gröna nålar börjar gro om groning var framgångsrik.

Som växterna fortsätter att gro och växa till plantor, bör de ges utspädd växtnäring vätska på en regelbunden basis. När barrträd visas trångt i sin plantering behållare bör det noggrant transplanteras in i en större kruka och planterade med en blandning av planteringsjord och torv. Den unga plantor kommer att gynnas av en regelbunden användning av gödningsmedel. I allmänhet är ett barrträd träd oftast redo att permanent planteras två år efter frön gro.

  • En barrträd träd är en evergreen, vars frön skördas från kottar trädet producerar.
  • En plantering medium såsom vermikulit bör användas vid plantering barrträdsfrön.