Vad bör jag tänka när man köper en Dörrmatta?

January 4

En dörrmatta är nödvändig för att hålla ute smuts och skräp från att spåras insidan. Med en dörrmatta, kan du torka smutsiga skor och stövlar och ange ditt hem tryggt i vetskapen om att du inte smutsar några golv eller mattor. Att välja en dörrmatta bör inte vara ett stort åtagande, men det finns några överväganden.

Kommer du att använda din dörrmatta inne i huset eller utanför? Om du letar efter en för utanför hemmet, kommer du vill vara säker på att det är väderbeständig. Det finns gott om tunga gummimattor som hanterar elementen ganska väl. Du kan hitta en halm eller trä dörrmatta som verkar tillräckligt robust, men hur kommer det att hålla upp till sol, regn, vind och snö?

Om du väljer en utanför dörrmatta, är din bästa insats för att hitta vad som kallas en "skrapa" matta. Denna typ av dörrmattan har en slipande yta som effektivt skrapar smuts, snö och lera från insidan av skon slitbanor. Dess tjocka gummibotten är väderbeständig och bör hålla upp till år av slitage och väder. De är särskilt användbara för företag eller områden med mycket gångtrafik.

Om du väljer en dörrmatta för i hemmet, kan du fortfarande välja en skrapa matta eller en som inte är så tunga. En "inre" matta används för att torka fötterna inne i hemmet, men det är tänkt att fånga endast hushållens damm och smuts, inte nödvändigtvis den tunga skräp från utsidan.

Eftersom en dörrmatta används för att rengöra smuts från fötterna, är det förståeligt att dörrmattan själv kommer att bli smutsiga. Detta är en mycket viktig detalj att tänka på när du väljer en dörrmatta, speciellt om du väljer en eftersom det är estetiskt tilltalande. Den tjusiga designen på en utanför dörrmatta kommer endast att vara uppenbara för en säsong eller två. Efter det kommer det antingen bäras bort eller så smutsigt att ingen kommer att kunna se vad som ursprungligen var där.

Oavsett om du är i eller utanför, kommer det att bli näst intill omöjligt att hålla ett ljus färgad dörrmatta ren. Även om du rengör den regelbundet, kommer en lätt färgad dörrmatta bara ser smutsig eller jolleseglare i längden. Det bästa är att välja en mörkfärgad dörrmatta som kommer att dölja smuts.

Välj en dörrmatta som kommer att hålla upp för trafik och ta bort smuts från botten av dina skor. En dörrmatta ska ha ett huvudsyfte, och det är att ta bort så mycket smuts och skräp från botten av dina skor som möjligt.

  • Dörrmattor ge människor en plats att torka sina smutsiga skor.