Vad är en anti-ögonbryn piercing?

January 10

En anti-ögonbryn piercing är en typ av yta piercing som generellt är placerad på toppen av kindbenet, precis nedanför den yttre ögonvrån. Dessa piercingar kan ta flera månader att läka ordentligt, och måste rengöras dagligen med saltvatten och piercing desinfektionsmedel. Surface piercingar såsom anti-ögonbryn anses allmänt benägna att avstötning och kan även röra sig något under läkningsprocessen. Ofta avvisar kroppen dessa piercingar helt, driver dem ut ur huden inom några månader efter insättning. Den anti-ögonbryn piercing kan dock vara upp till två år när det är lämpligt smycken väljs, och när piercingen är väl omhändertagna under läkningsprocessen.

Den mest rekommenderade typen av smycken för en anti-ögonbryn piercing typiskt känd som en yta bar. Dessa barer har små bollar i varje ände som skjuter ut från vardera sidan av piercing. Baren i sig är i allmänhet något böjd. Böjda stången hjälper till att ta bort trycket på huden, och motverkar smycken från att skjuta ut sig. Staplarna är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål och har en genomsnittlig spårvidd på 14-16.

Denna typ av piercing vanligtvis tar flera veckor att läka. Det kan vara mer sårbara än andra piercing, på grund av den känsliga naturen av huden runt ögat. Piercingen bör i allmänhet rengöras varje dag medan det läker. De flesta använder en piercing desinfektionsmedel för att sterilisera utsidan av anti-ögonbryn piercing. En kopp hett saltvatten, eller en handduk indränkt i varmt saltvatten, bör sedan pressas mot piercing för minst fem minuter varje dag, för att hjälpa desinficera insidan av piercing.

Det anses allmänt bäst att söka en professionell piercing artist för denna typ av piercing, eftersom det innebär hud och muskler snarare än att bara brosk. Om piercingen utförs felaktigt, kan skador på nerver eller muskelvävnad i ansiktet resultera. Felaktig piercing är också allmänt tros vara betydligt mer smärtsam än skicklig piercing. Dessa piercing kan utföras med användning av en traditionell nål brytande tekniken, även om denna teknik är ibland inte lämplig för de krav som en yta piercing. Vissa kroppskonst proffs använder dermal punch och koniska teknik istället, där en dermal punch används för att skapa ett vertikalt hål i huden, och en kirurgisk kona används för att skapa en kanal mellan huden och muskeln där smycken kan vila .

  • En anti-ögonbryn piercing är placerad på toppen av kindbenet, precis nedanför den yttre ögonvrån.
  • En anti-ögonbryn piercing bör rengöras med varmt saltvatten dagligen för att förhindra infektion.