Vad orsakar Round Ligament smärta?

November 24

Den mest sannolika orsaken till runda ligament smärta är graviditet. Anatomiskt stöder runda ligament livmodern och sträckning av ligamentet leder till smärta. Andra orsaker till runda ligament smärta innefattar endometrios och ofrivilliga spasmer.

Under graviditeten är det runda ligament sträcks och kvinnor kan uppleva smärta. När livmodern växer att stödja det växande fostret, måste den runda ligament sträcka att rymma och stödja den. Utöver den ökande storleken på fostret placera en belastning på den runda ligament kan vikten av fostret också leda till stress på den runda ligament och resultera i smärta.

Vanligast smärtan är belägen på den högra sidan av buken under graviditet. Detta beror till stor del på att livmodern är naturligt ligger mot den högra sidan av en womanâ € s kropp. Vissa kan förvirra detta som en släng av blindtarmsinflammation, när det faktiskt beror på den runda ligament dra nerver relaterade till de kvinnliga reproduktionsorgan och systemet. Rund ligament smärta är vanligast på höger sida, men kvinnor kan uppleva det på båda sidor av kroppen under graviditeten.

Gravida kvinnor börjar vanligtvis uppleva runt ligament smärta under den andra trimestern av graviditeten. Vid denna tid, är livmodern genomgår expansionen i en ökande takt för att tillgodose den snabbt växande fostret. Gravida kvinnor kan också börja märka runda ligament smärta när de får upp eller flytta snabbt.

En annan möjlig orsak till smärta i samband med detta ligament är utvidgningen av blodkärlen i ligament under graviditeten. Dessa förstorade blodkärl kan orsaka smärta och svullnad. Så småningom, de runda kärlen ligament blod rinna in i venerna i bäckenet under graviditeten.

Andra villkor kan också orsaka runda ligament smärta. Detta inkluderar tillstånd hos kvinnor som inte är gravid, som endometrios. Andra möjliga orsaker är spasmer och kramper. Ligament smärta kan också föras på av motion.

Smärtan varar normalt bara för en kort tid. Oftast kommer vila lindra ligament smärta i samband med rörelsen, speciellt senare i graviditeten. En läkare kan också föreslå några stretchövningar för att lindra smärtan.

Svår buksmärta bör diskuteras med en läkare, särskilt under graviditet. Övriga villkor, såsom blindtarmsinflammation, kan vara ansvarig för smärtan. En läkare bör också höras om smärtan kvarstår i mer än några minuter eller åtföljs av blödning eller kräkningar.

  • Spasmer och kramper kan orsaka runda ligament smärta.
  • Rund ligament smärta orsakas vanligen av organ i kvinnliga reproduktionssystemet.
  • Gravida kvinnor kan uppleva runt ligament smärta.
  • Vikten av ett foster kan orsaka stress och smärta på den runda ligament.
  • Stretching övningar kan hjälpa till att lindra runda ligament smärta hos gravida kvinnor.
  • Rund ligament smärta kan tyda ett fall av endometrios.