Hur väljer jag det bästa Taro Chips?

November 22

Taro chips är flis från taro rot. Denna asiatiska rot har en tuff, brun yttre skalet med vit, lila-flecked kött inuti. Dess smak är aromatiska och mild, och mycket liknar den för en vit potatis. Potatis chip missbrukare vänder sig ofta till taro rot marker för att skära kalorier och öka sitt intag av näringsämnen. När du väljer taro chips, konsumenterna har val bland bakade, stekt, saltade, och kryddiga produkter. Vissa människor kan välja att göra taro chips hemma, särskilt om de känner hemlagad mat smakar alltid bäst.

Asiatiska mataffärer och större livsmedelsbutiker säljer ofta påsar med dessa flingor som producerats av kommersiella företag. De som äter taro marker för att hjälpa viktminskning bör alltid läsa etiketterna på dessa tillverkade objekt. Om taro marker tycks ha stekt i olja, de sannolikt inte mycket friskare än vanliga chips. Det kan vara värt att jämföra dessa asiatiska marker till sin favorit smak av potatischips. Om taro versionen är lägre i kalorier och högre i näringsämnen, byter stekt taro för stekt potatis kan fortfarande vara en uppgradering.

De som vill skära stekt mat från sin kost helt kanske vill välja bakade taro marker. Dessa är oftast svårare att hitta, och kan eller inte kan vara tydligt märkta. Listan ingredienser ofta träffande - om ingrediensförteckningen matolja som en av de bästa ingredienserna, är det mycket troligt markerna har stekt. Om oljan är en av de sista punkterna på listan, eller utelämnas helt, var taro marker förmodligen bakat. De kalorier per portion kan också vara till hjälp - om etiketten listar ett mycket stort antal kalorier för bara fem eller sex marker, kan det inte vara värt det att äta dem av hälsoskäl.

Många äter taro marker bara för att de gillar smaken. I dessa fall, vanligtvis det spelar ingen roll om flisen bakade eller stekt. Istället dessa konsumenter ser på krydda på markerna. Typiska taro chip smaker inkluderar saltat, kryddig och lite söt. Ett par populära kombinationer inkluderar ingefära och peppar flingor, eller chilipulver och havssalt. Den mest gynnad smak, och oftast den mest tillgängliga, är vanligt. Denna enkla sorten ofta väldigt lättsaltat att få fram smaken av taro rot.

Konsumenter som inte kan hitta dessa marker, eller kan inte hitta den typ som de letar efter, kan hitta den bästa typ rätt i sina egna ugnar. Taro rot måste skalas och skivas i bitar ca .125 tum (ca 0,25 cm) tjock. Kocken kan då päls skivorna lätt i lite olivolja och lägg några aromer han eller hon gillar. Skivorna bör sedan baka vid ca 400 ° F (ca 204 ° C) tills de är krispiga och gyllenbruna. Denna metod gör det möjligt för konsumenterna att göra någon form av taro rot marker de gillar.

  • Vissa människor gör taro chips hemma med hjälp av färska taro rot.
  • Stekt taro marker är mest sannolikt ohälsosamma jämfört med vanliga potatischips.