Hur kan jag bli en Programvara Tester?

July 13

Företagen anställer programvara testare att kontrollera kvaliteten på sina produkter och för att hjälpa till att hitta och eliminera eventuella buggar. Exakta tester används för att bestämma funktionaliteten hos varje aspekt av ett visst program och snabb testning är viktigt. Du donâ € t nödvändigtvis måste ha en examen som hyras som en programvara testare, men de som får en examen datavetenskap bör ha några problem att hitta omedelbar instegsarbete.

Även på entréplanet, någon i det här jobbet allmänhet betalas ganska bra i timmen, och möjligheterna till avancemang och högre resultat är enorm. Eftersom mjukvaran är en ständigt föränderlig produkt, det finns trygghet i anställningen.

Om du har kunskap om de operativa aspekterna av datorer och bekväma med ordbehandlingsprogram, bör du kunna lära sig de nödvändiga testmetoderna ganska snabbt. Börja tidigt och lära sig så mycket som möjligt om specifika testprocedurer. Goda kunskaper i testkrav och förmågan att omsätta dem i praktiken kommer att ställa dig på din väg att bli en programvara testare. Om du har andra specialkunskaper eller talanger, se till att nämna dessa också. Människor som talar ett främmande språk eller mer än en flytande kan vara i större efterfrågan än de som inte gör det.

Även när du är ny på jobbet, ska du inte vara rädd för att skicka in din CV till stora namn företag. De anställa fler programvara testare än mindre företag gör, och oddsen är till din fördel, eftersom det finns en stor efterfrågan på bra testare. På samma ton, donâ € t rabatt mindre företag, eftersom du kanske kan få din fot i dörren och växa med företaget. Som en högre tjänsteman, du € ll tjäna mer pengar, men du kanske vill vidga dina vyer och så småningom gå mot mjukvaruutveckling eller administration.

  • Eftersom ny programvara ständigt utvecklas, kommer en programvara testare jobb typiskt vara säkert.
  • Programvara testare är människor som verifierar kvaliteten på ett företags programvaror och hjälpa till att identifiera och eliminera eventuella buggar.
  • Att ha en examen datavetenskap hjälper mark mjukvarutestning jobb.