Hur hitta en Fiscal Sponsor för din Ideellt

May 6

Du kanske kan hitta en skatte sponsor för din ideell nära dig med hjälp av Fiscal Sponsor Directory. Vissa ideella organisationer är bildade med det enda syftet att tillhandahålla skattesponsortjänster. Ett annat ställe att söka är vid din lokala samhället foundation. Stiftelser har breda kontakter inom de områden de tjänar och sannolikt är medvetna om kvalificerade skatte sponsorer.

Om ditt område inte har en gemenskap stiftelse närheten, kontakta närmaste United Way kontor eller annan ideell som ger remisser och be om hjälp att hitta rätt byrå att sponsra projektet.

Du vill inte gå med bara någon skatte sponsor. Du måste göra dina läxor för att hitta en som passar dina behov. Bestämma först om sponsorn uppdrag omfattar den typ av program du kommer att erbjuda. Då gör lite forskning för att ta reda på om sponsorn är pålitlig.

Till exempel, kan du utföra en sökning på Internet för verksamhets sponsorns namn. Har sitt namn visas i nyhetsartiklar detailing ideell tjänstefel eller annat skullduggery? Fråga andra i ditt samhälle, inklusive personer som är kunniga om ideella aktiviteter i din stad. Medan du ändå håller på, läsa sin 990 skattsedel postat på Guide för att se om det är ekonomiskt sunt.

När du vetting fiskal sponsor, be sponsorn dessa frågor för att avgöra om det är en bra passform för ditt projekt:

  • Har din styrelse och redovisning och juridiska rådgivare godkände verksamhets sponsring?
  • Tar ni betalt för specifika tjänster, såsom tillgång till försäkringsprogram, utöver dina grundläggande sponsring avgifter? Vilka ytterligare tjänster erbjuder ni?
  • Tillåter du sponsrade projekt för att anställa tjänstemän, och gör du ger lönetjänster och tillgång till sjukförsäkring?
  • Tycker du ger coaching och mentorskap inom ideell ledning och fundraising?
  • Hur ofta skriver du checkar för att betala räkningar? Vad är frekvensen och formatet för den finansiella rapporteringen för sponsrade programmet?
  • Behöver du projekt för att upprätthålla en minimi årsinkomst?
  • Tror du formellt erkänna gåvor och donationer?
  • Gör dina potentiella foundation finansiärer gör bidrag till skattemässigt sponsrade program? Kommer dina givare vara bekväm donera till en skatte sponsor?

Det nationella nätverket av Fiscal Sponsorer har utvecklat riktlinjer för bästa praxis inom skatte sponsring. Om du funderar på att använda en skatte sponsor, granska dessa riktlinjer för att hjälpa dig att göra ett val om vilken skatte sponsor är bäst för ditt projekt.