Hur väljer jag det bästa Markis Materials?

April 22

Välja de bästa markis materialen kan bero på olika faktorer, såsom hållbarhet och motståndskraft mot väder och vind. Shoppers måste också ta hänsyn till hur lätt det material kan rengöras och återställas om markisen lidit någon skada. Andra faktorer som kan hjälpa dig att avgöra är design och hur väl materialet kan ge skugga.

Förmodligen den viktigaste funktionen att tänka i markis material är hållbarhet, eftersom markiser är oftast utsatta för hårda element som vind, regn och solljus. Om du vill ha ett tyg markis, canvas och akryl är några bra val, eftersom de är mycket tätt vävda och har stort motstånd från rivning, även duk i synnerhet kan odla några formar om den utsätts för för mycket fukt. Andra hållbara tyger inkluderar polyester och vinyl, som båda är mindre motståndskraftiga mot mögel och färgförändringar. Du kan också be säljaren om markistyget är behandlat med ett tätningsmedel, eftersom detta gör tyget starkare.

Om du vill ha en vattentät markis, kanske du vill svänga bort från tyger och leta efter metall och plast markis material. Vattentäta material tenderar att vara mer hållbara, mindre benägna att sönderrivning och stretching, och kan pågå dubbelt så lång jämfört med tyg markiser. Metall markiser kan innehålla aluminium och stål, medan polyvinylklorid (PVC) är ett bra val för plast markiser. Dessa metall och plast markiser är också lättare att rengöra eftersom när de har soaped och sköljas, de kan installeras omedelbart, till skillnad från de tyger som ska torkas först att hindra sina färger bleknar. Trä är också ett hållbart material, men du måste se till att det är lackerad för att förhindra mögel och göra det mer väderbeständig.

Design är också en viktig del i att välja markis material, särskilt för husen utformade med ett visst tema, till exempel ett land eller en nautisk look. I allmänhet, tyg markiser ger mer variation i mönster, färger och former. De ger också en större flexibilitet, eftersom de lätt kan dras tillbaka, viks och hålls borta när markisen inte används. Metall och plast markiser, å andra sidan, brukar komma i platta, rektangulära ark som även kan fällas ner när den inte används. Om du vill ha en mysig, naturlig atmosfär, kan tygmaterial vara ett bättre val, men för en minimalistisk, funktionell design, metall och plast markiser är bra val.

Markiser är gjorda för att ge skugga, så du skulle vilja välja markis material som effektivt tjänar sitt syfte för skydd. Metall och plast markiser är fasta, ogenomskinliga material, så de ger i allmänhet en bättre skydd jämfört med tygmaterial. Om du ändå vill ha en bit av solljus för att tränga igenom markis, då kan du välja tyg material, men se till att fråga om de är ultraviolett (UV) resistenta för att skydda dig från skadliga strålar från solen.