Vad är en "Diamond in the Rough"?

November 2

Frasen "oslipad diamant" används vanligen för att beskriva en person som verkar vara tufft på utsidan men inuti har en bra eller gott hjärta. Ibland frasen används också för att beskriva en person som är i trubbel med lagen eller medarbetare med brottslingar, men är verkligen en bra person inuti. Denna fras är ett idiom, vilket innebär att det är ett allmänt använd metod för att uttrycka en tanke, men är inte avsedd i bokstavlig mening. I regioner där det är vanligt, är det normalt används i vardagligt tal snarare än i formell tal eller i skrift.

När det kommer till vardagligt tal, kan en person ha flera alternativ för att säga samma grundläggande sak. Till exempel när någon vill påpeka att en person verkar tufft men verkligen har ett gott hjärta, han kan helt enkelt säga sin mening. I vissa fall kan dock en person väljer en vanlig men icke bokstavligt sätt att uttrycka samma tanke. Han kunde konstatera, till exempel, att denna person är en oslipad diamant. På platser där denna fras är vanligen används, kommer de som hör dessa ord brukar inte ha några problem att dechiffrera deras innebörd.

"Diamond in the rough" är ett idiom, vilket betyder att det är en vanlig fras som används uttrycks. När människor använder denna idiom, gör de inte betyda att personen diskuteras är bokstavligen en diamant. Istället använder de uttrycket som en icke-bokstavlig uttryck för en människas värde eller sanna natur. Människor kan också använda en rad andra idiom att uttrycka sig, och de mest populära idiom beror ofta på regionen där en person bor. Till exempel kan frasen "oslipad diamant" vara vanligt i sådana platser som USA och Storbritannien, men bevisar sällsynt i en del andra länder.

Normalt är idiom som "oslipad diamant" i kausal tal. De ger en rolig eller mer färgglad sätt att göra en punkt eller har en åsikt. De är ofta undvikas i formella tal och skrift, dock. Till exempel kan en person använda dem när du talar nonchalant till vänner och bekanta eller i e-post och textmeddelanden. Om frasen används i formella tal eller skrift, är det ofta används för att lägga till en rolig eller färgrik beståndsdel för att ett dokument eller diskussion.

  • Bokstav diamanter, ursprunget till uttrycket "oslipad diamant.".