Vad är en Conch House?

October 6

En conch hus är en typ av bostad vanligt i hela Florida och Bahamas. Anor tidiga bosättningar, var dessa bostäder traditionellt byggd med en mortel som består av lokala material, inklusive conch skal. Idag, conch-stil hem är fortfarande att finna i hela området, men är oftast gjorda av mer moderna byggmaterial.

Utan ett överflöd av sten, sten eller tegel material, var tidiga nybyggare i Florida Keys tvingas bli kreativ för att bygga lämpliga bostäder. Det tropiska klimatet i området var ökänd för långa värmeperioder och stormar. Hus som kunde motstå de element som behövs för att vara ganska robust men också effektiv på att hålla inner temperaturer ner. Bruket används för att bygga dessa bostäder bestod av sand, vatten och kalkrester som resulte från brinnande conch skal, därav namnet "conch hus."

Som resor till områdena Västindien och Florida blev mer praktiskt, blev trä ett populärt ersättningsmaterial. Conch hus stil kom att hänvisa till bostäder byggda med en blandning av viktoriansk arkitektur och tropiska känslor. Energieffektiv, charmig, och ändå robust nog att kämpa mot orkaner, conch stil av design förblir ett stort inflytande på arkitekturen i Florida och Bahamas.

De ursprungliga conch husen inkorporerade flera designtekniker för att maximera luftflödet i hela hemmet medan värme och väderskydd ger. Många var byggd på pålar för att låta kall luft för att samla under huset, medan fönsterluckor tillåts vindar i samtidigt hålla värme och direkt solljus ute. Långa eller omlott verandor blev också ett gemensamt drag, att tillåta invånarna en täckt lounge område när temperaturen började sjunka. Taket på en conch hus var ofta konstruerade av metall för att återspegla solljus, och ibland innehöll luckor eller öppningar för extra luftflöde. Dessa kombinerade funktioner skapade en tidig form av energieffektiva bostäder, en kvalitet mycket önskvärt i moderna hem arkitektur.

Den viktorianska eran inflytande på conch hus är nu en stor del av sin stil och design. Gavelförsedda tak, pepparkakor trim och fint snidade balkongräcken alla blev standarddelar av en välgjord conch hus. Stilen i dag ofta känt för sin blandning av viktorianska och Karibien design skapar bostäder som är raffinerad, delikat, men ändå överraskande stark. Det finns många utmärkta exempel på conch hus i hela Florida, särskilt i Key West. Många restaurerade conch byggnader är numera historiska landmärken, som ger exakta skildringar av rätt design och stil.

  • Conch hus stil av design förblir ett stort inflytande på arkitektur i Florida.