Vad är Silver Market?

November 7

Silver marknaden är en bred ekonomisk term för alla de marknader runt silver, vilket är en ledande handelsvara som en värdefull ädelmetall med många användningsområden inom tillverknings- och konsumentvaror. Moderna marknader för råvaror är komplexa, och silvermarknaden har också många fasetter, inklusive manifestationer i nationella börser och på de globala Forex marknader. Silver marknaden omfattar många olika möjligheter för investerare, från en grundläggande råsilverpriset till många derivatinstrument som erbjuder "spelar" på värdet av silver som en handelsvara.

En huvuddel av silvermarknaden bygger på det faktiska priset på rå silver. Raw silver och guld mäts i troy ounce, ofta hålls i barer eller andra bulk former. Experter uppskattar att de totala råsilver innehav är globalt ungefär hälften av den totala guldinnehav. Investerare kan få uppgifter om baspriser rå guld, silver och andra ädla metaller genom utbyten. I USA, silver indexfonder som spårar silverpriserna erbjuda exakt aktuell prissättning för rå silver.

En ytterligare del av silver marknaden är relaterad till ett stort antal olika medel är löst baserade på silver prissättning. En del av dessa medel är starkt investerat i bestånden av gruvföretag eller andra företag med en hand i silver priser. Dessa lager kan handlas på nationella börserna i sina respektive länder och regioner i världen, medan marknaderna för silver som en handelsvara hålls i separata råvarubörserna. Investerare kan engagera sig i silverfonder som välja och vraka från alla tillgängliga aktier och råvarukontrakt erbjuder på den allmänna globala marknaden.

Några av de mest tillgängliga formerna av silver fonder med tillgång till den globala silvermarknaden kallas börshandlade fonder, eller ETF: er, och börshandlade anteckningar eller ETNS. Stora finansiella företag genererade dessa finansiella instrument för att låta enskild investerare att köpa in silver lätt, utan att bli involverad i många separata inköp av globala silverlager och råvaruterminer. ETF: er och ETNS kan handlas lätt genom lokala börser, och återspeglar specifika värden baserade på värdet av silver. Vissa vinsten från en stigande silverpriser; andra vinna på en nedgång i silver prissättning. Vissa är belånade att producera större vinster på en mindre prisökning.

Från råvaruterminer och lager till komplexa medel, silver entusiaster har en massa val. Handel silver kan ta många former, och handlarna välja sina egna vägar för att hoppas på att dra nytta av värdet av denna ädelmetall. Finansiella mäklare och pengar chefer kan hjälpa en investerare att förstå mer om den större silvermarknaden, och hur framgångsrikt att investera i det.

  • Silver handlare väljer sina egna vägar för att hoppas på att dra nytta av värdet av silver.