Vad är den statliga blomman av Oregon?

August 19

Den statliga blomman av Oregon är Oregon druva, som ibland kallas Oregon grapeholly. Inte relaterat till mer välbekanta druvor, är denna buske uppkallad efter kluster av bär som hänger från dess grenar, som påminner om traditionella druvor. Denna anläggning kan listas under två olika vetenskapliga eller botaniskt, namnger på grund av en debatt mellan botaniker om vilka släktet det faktiskt tillhör. Mahonia aquifolium och Berberis aquifolium båda används för denna anläggning.

Officiellt utsedda den statliga blomman av Oregon 1899, är Oregon druvan också allmänt känd som mahonia. Tänkte vara relaterade till berberis, är denna växt ibland placerades i samma släkte, Berberis, som berberis växter. Även Oregon druvan kan hittas i delar av Washington och Kalifornien, är dess främsta utbud i Oregon, därav namnet.

Även dessa anläggningar anses vintergröna, eftersom de aldrig förlorar sina blad, gör löven byta till en mörkt lila nyans i vintermånaderna. Bladen är längre än de är breda, vanligen 2 eller 3 inches (5-7,6 cm) i längd. Liknar järnek, bladen är släta men pinnated, med små spikar runt kanterna. Grenar innehåller bladpar utefter sin längd, plus en singel, oparade blad. De rika gröna bladen har en naturlig lyster och används också i blomster displayer för slående bladverk.

Blommar på våren, de gula blommorna förekommer i små klungor, oftast i slutet av grenar. Sex foderblad, eller de små blad som omger en spirande blomma, omger sex kronblad. Vid basen av blomman blommar, tre högblad, eller skala-liknande blad, finns.

Efter blomning, är små kluster av mörkblå bär bildas. Varje bär är bara 0,3-0,5 inches (0,7-1,3 cm) bred. Hängande som druvor, dessa bär kluster är där den statliga blomman av Oregon fått sitt vanliga namn.

Den buske själv växer snabbt och kan nå höjder (1,8 m) 6 fot. Lågt underhåll och prålig på våren och hösten bestämt är Oregon druva buskar ofta i landskapsarkitektur. Den buske motstånd torka bidrar till dess önskvärdhet.

Börjar med indianerna århundraden sedan, är den statliga blomman av Oregon fortfarande används för medicinska ändamål. De vedartade gula rötter kan användas för att behandla hudsjukdomar såsom psoriasis, eksem, och acne. Det finns också belägg anläggningen kan bidra till att öka effektiviteten i vissa antibiotika genom att sänka bakteriers resistens mot dem. Bladen, när den rivs och kokas, kan också användas för att göra ett gult färgämne, och bären tjänar till att göra lila färgämne.

  • Oregon druva, eller Oregon grapeholly, är statens officiella blomma.