Vad är en Pygmy Jerboa?

May 26

En pygmé jerboa är en liten öken gnagare, som finns i Pakistan och Afghanistan. De har små huvuden och kroppar, med stora ögon, bakben och svans. Dessa djur kan hoppa otro avstånd (2,74 m) nio fot, med sina stora bakbenen, för att kringgå rovdjur. Populariteten för detta hotade arter utlöste efter videor släpptes på internet. Sedan dess har folk försökt få springråttor som husdjur, men de är olagliga i USA

Tess förtjusande gnagare är medlemmar av Springråttor familjen. Deras ansikten likna en råtta eller en kanin, toppad med små böjda öron. De har små, kiwi formade kroppar som vilar på toppen av två stora bakbenen. Pygmy springråttor har även två underarmar som inte används för att gå, men främst för att äta och grooming. Dessa mycket cute Critters har mjuk, silkeslen päls på sina kroppar, och mycket distinkta långa, tuftade svansar för att lägga till sin charm.

Pygmy springråttor har utvecklats sina stora bakbenen, för att anpassa sig till de hårda ökenmiljöer de kommer från. Deras primära transport hoppande, och trots sin lilla resning, kan de hoppa över stora avstånd på upp till nio meter. Detta har hjälpt dem att fly rovdjur, och överleva långa öken resor för att hitta mat. De är inte relaterade, men delar många av samma evolutionära drag med känguru råttor av Nordamerika, och hoppande möss av Australien, som var och en av dessa arter överlever i liknande tuffa ökenmiljöer.

På grund av sin ringa storlek, har pygmé jerboa ganska många naturliga fiender. På toppen av listan, är ugglor. De är båda nattdjur, så de är båda ut på jakt efter mat samtidigt. Ugglor är fantastiska rovdjur, och kan susa ner, nästan ljudlöst, och ta en jerboa storlek mellanmål. Pygmy springråttor har utvecklats otroligt hörsel, precis av den anledningen.

Dessa små gnagare vunnit stor popularitet efter videor från dem släpptes på internet. För första gången, var resten av världen kan se bedårande pygmé jerboa, som finns i hela västra Pakistan.

Många människor verkar omedelbart blir förälskad i denna öken arter och funderar på att lägga till dem i deras exotiska husdjur samling. Det är olagligt i USA att få en vild pygmé jerboa från Pakistan eller Afghanistan, eftersom de är en utrotningshotad art. Detta har inte stoppat några uppfödare från att visas i USA och sälja dem olagligt. Vissa människor tror att tämja springråttor faktiskt skulle hjälpa dem att överleva.

  • Ugglor är den primära rovdjur av pygmé jerboa.
  • Pygmy jerboa lever i tuffa ökenmiljöer.