Vilka är de olika typerna av medberoende behandlingar?

July 11

Det finns en hel del olika typer av codependency behandlingar tillgängliga. Medberoende frågor kan härröra från barndomen vanvård och / eller missbruk. Terapi är en av de mest effektiva behandlingar på grund av den djupt rotade karaktären av sjukdomen. Stödgrupper, workshops och självhjälpsböcker används också allmänt och hjälp typer av codependency behandling.

Självhjälpsböcker är ett utmärkt första alternativ för codependency behandlingar. De är allmänt tillgängliga och diskret. Denna typ av behandling är bra för någon som är intresserad av att lära mer om medberoende men inte riktigt redo att åta sig terapi eller en stödgrupp. Självhjälpsböcker är också en stor källa till läxor att komplettera andra codependency behandlingar. På grund av karaktären av medberoende, kan det vara mycket svårt för personen att följa upp med självhjälp och andra typer av behandling kan behövas.

Öppenvård terapi är en annan vanlig och effektiv typ av codependency behandling. Terapi är ofta dyrare än andra typer av codependency behandlingar, men med rätt terapeut mycket mer framsteg och tillväxt kan uppnås på kort tid. En terapeut är utbildad för att känna igen codependent beteende och, ännu viktigare, för att hjälpa patienten att känna igen och förändra dessa beteenden för att utveckla sunda gränser och relationer. Öppenvård terapi kan också nås relativt diskret och utnämningar kan göras runt patientens schema.

Slutenvård terapi är ett mer intensivt program behandling för codependency hjälp. Slutenvård codependency behandlingar varar normalt 30 dagar. Detta kan vara särskilt användbart för codependents vars relationer är alltför toxiska för att kunna underlätta någon form av healing eller förändring. Den slutenvård faciliteten ett slags fristad där människor kan ta en paus från sina vardagliga distraktioner. Den är utformad för att låta patienter att ge sig själva den uppmärksamhet de behöver för att känna igen och korrigera den kognitiva och emotionella dysfunktion vid roten av sina codependency frågor.

Codependents Anonym och Al-Anon är ett par stödgrupperna 12-steg som erbjuder codependency behandlingar. Den codependency råd dispens på dessa grupper ges av andra tillfrisknande codependents, vilket innebär att det inte finns några professionella terapeuter närvarande vid mötena. Trots bristen på professionellt stöd, har dessa grupper funnits i många år och har hjälpt många människor frigöra sig från codependent relationer och beteenden.

En annan populär typ av codependency behandlingar är workshops. Dessa workshops kan ta formen av en sluten reträtt eller en online verkstaden. I båda fallen, de är oftast leds av en professionell terapeut med många års erfarenhet av att hjälpa människor med medberoende. Dessa workshops pågå i allmänhet upp till en vecka och är fokuserade kring codependency utbildning.

  • Stödgrupper är allmänt använd och hjälp vid behandling av codependency frågor.
  • Spendera mer tid att fokusera på sina egna önskningar kan hjälpa någon som har problem med medberoende.