Sju vanor mycket effektiva Kompositörer

August 22

Trots den otroliga mängd olika stilar inom världen av klassisk musik, stora kompositörer dela vissa konsekventa egenskaper som gör deras musik bra.

Stora kompositörer skriver från hjärtat

Effektiva kompositörer inte försöka Razzle-blända dig med falska blomstrar. De menar vad de komponera. Titta på Tjajkovskij: Den här killen tillbringat halva sitt liv i emotionell plåga, och - wow! - Gör hans musik låter som det.

Mozart var en otroligt enkel kompositör - melodier bara bubblade ut ur hans huvud utan ansträngning, och hans pjäser spegla detta lätthet. Stravinskij var en strängt disciplinerad, beräkning, komplex karaktär; dito för mycket av hans musik. Även om deras personligheter var oerhört skiftande, skrev dessa kompositörer bra musik på ett sätt som var sant för sig själva.

Stora kompositörer använder en struktur som du kan känna dig

Stora bitar av musik har en struktur, en musikalisk arkitektur. Du kanske inte medvetet medvetna om strukturen medan du lyssnar på ett stort verk; men ändå, du instinktivt känner hur det arbetet sattes samman. Kanske pjäsen följer en av de klassiska övergripande musikaliska mönster (kallas saker som sonatform eller rondo form). Kanske det bara är en musikalisk idé i början som kommer tillbaka i slutet. I vilket fall, skulle du vara hårt pressade att nämna ett stort arbete av musik som inte har en sammanhängande struktur.

Nya studier vid University of California visade att elever som lyssnar på Mozart innan en tenta faktiskt högre poäng än elever som inte gör det. (Naturligtvis är dessa elever förmodligen skulle har gjort mål högre än om de faktiskt hade studerat innan tentan.) När du lyssnar på ett stycke av Mozart, din hjärna skapar tydligen en logisk uppsättning fack som bearbetar denna form. Dessa fack är sedan användbara för bearbetning andra typer av information också. Klassisk musik faktiskt gör gör dig smartare.

Stora kompositörer är kreativa och origin

Du hör om och om igen att några av de största kompositör - även de vars verk låter tamt och lätt tillgänglig för oss - var missförstådd i sin egen dag. Inte alla kan relatera till kompositionerna Beethoven, Brahms, Mahler, Strauss, Debussy, Stravinskij, eller Ives när dessa arbeten först sammansatt. (Egentligen är att underdrift av året, publiken på Stravinskijs Våroffer faktiskt upplopp, kastar teatern och bultning mot utgångarna.)

Anledningen till denna ursprungliga brist på acceptans är ovana. De musikaliska former, eller idéer som uttrycks i dem, var helt nytt. Och ändå är det precis en av de saker som gör dem så bra. Effektiva kompositörer har sina egna idéer.

Visste du ser filmen Amadeus Kompositören Salieri är "värd" i den här filmen?; han skildras som en av de mer kända icke-stora kompositörer - han bodde vid tiden för Mozart och var helt i skuggan av honom. Nu, Salieri var inte en dålig kompositör; i själva verket var han en mycket bra. Men han var inte en av världens stora kompositörer eftersom hans arbete var ej original. Vad han skrev lät precis som vad alla andra komponerade på tiden.

Stora kompositörer uttrycker en relevant mänskliga känslor

Stora kompositörer har något viktigt att säga. De har en känsla som är så brådskande, det ropar skall uttryckas. De största musikstycken (någon musik, från rock till rap, från Sinatra till Selena) dra nytta av möjligheten för denna konst att uttrycka outsägliga.

När Beethoven upptäckte att han var på väg döv, greps han av en otrolig, överväldigande, plågsamma frustration. Hans musik är om denna känsla. Han uttrycker sin frustration så tydligt - så ledbart, i en musikalisk bemärkelse - i varje del av hans kompositioner. Beethovens musik är intensiv.

Nu är detta inte sagt att stora kompositörer måste vara intensiv. Joseph Haydn, till exempel, exuded gladlynt lekfullhet i nästan allt han skrev. Liksom alla effektiva kompositörer, han hade något viktigt att säga också.

Stora kompositörer hålla din uppmärksamhet med variation och pacing

Effektiva kompositörer vet hur man håller lyssnar du. Deras musik är intressant hela.

En teknik som åstadkommer denna effekt är olika. Om tonsättaren ingår i ett stycke en mängd olika musikaliska idéer eller dynamik (loudness och mjukhet), eller melodier eller harmonier, han mycket mer benägna att hålla ditt intresse. På detta sätt är en stor bit av musik som en bra film. En explosion nära början får din uppmärksamhet, eller hur? Men har du någonsin sett en film med en explosion varje minut i två timmar? (Okej, okej, förutom självständighetsdagen.) Har ni märkt hur varje explosion blir successivt mindre intressant, tills slutligen du inte ens märker dem längre? Du behöver variation - något kontrasterande och olika mellan explosioner.

I en film, kan man explosion vara spännande om det närmade korrekt, med en rafflande uppbyggd. Effektiva kompositörer vet hur man använder dramatiska stimulering också. Deras musik verkar bygga upp spänning när den närmar kulmen. Maurice Ravels Bolero (som blev känd genom filmen 10) är ett fantastiskt exempel. Hela musikstycke är en lång crescendo (blir högre och högre) - spänningen bygger och bygger för 15 minuter, och klimaxen är omskakande.

Stora kompositörer "musik är lätt att komma ihåg

I dagens popmusik världen hänvisar ordet krok att den medryckande, upprepat element i ett musikstycke. Beatles låtar är så catchy eftersom nästan varenda en av dem har en krok. Tänk "Hjälp!" eller "A Hard Day Night" eller "She Loves You" ("Yeah, Yeah, Yeah!"). Catchiness är inte en vetenskapligt mätbar kvalitet; ändå, du vet en krok när du hör den.

I klassisk musik, samma koncept gäller. En krok hjälper dig att komma ihåg, och identifiera sig med, en viss musikstycke. Kompositionerna av Mozart, Tjajkovskij, Chopin, Rachmaninov, Bizet, Dvorak, Gershwin, Grieg och Schubert har krokar galore - så många krokar, faktiskt, att flera av dem har snattat för melodier dagens rocklåtar. Barry Manilow låt "Kan det vara magi ?," till exempel, är en Chopin piano förspel med ord läggas - Barry inte skriva originalmusik. Och "Midnight Blue" sjungs till tonerna av Beethovens Pathétique sonat. Musiken av de mest effektiva tonsättare är full av element som sticker i ditt sinne.

Stora kompositörer flyttar dig med sina skapelser

Den viktigaste vanan av högeffektiva tonsättare är deras förmåga att förändra ditt liv. Någonsin gå ut ur en film eller spela och plötsligt uppleva världen utanför teatern annorlunda? Du vet, när den verkliga världen strax efter filmen verkar ha en känsla av fara, eller sorg, eller lycka, eller helt enkelt konstigt, som det inte hade tidigare?

En stor musikaliskt mästerverk kan ge dig en större uppskattning för den potential som mänskligheten, eller förbättra din andlighet, eller bara sätta dig på bra humör. Ingenting är mer triumfer än i slutet av Gustav Mahlers andra symfoni; efter att du hör det, dyker du pånyttfödd, utvilad, på något sätt mer beredda att möta världen.