Medicinsk slutenvård, öppenvård och Observation Betalningskoder

December 23

Den medicinska coder måste definiera patientâ € s relation till sjukhuset, (slutenvård, öppenvård eller under observation), samtidigt som han får behandling på sjukhuset för att korrekt koda en fordran.

Slutenvård och öppenvård koder

En övervägande som definierar rätt kod valet är om patienten är en sluten eller öppenvård. Märkligt nog är på sjukhuset över natten betyder inte nödvändigtvis att patienten är en sluten. Herea € s skillnaden:

  • Slutenvård: En slutenvård är en person som har officiellt antagen till sjukhus under ett physicianâ € s beställning. Patienten förblir en sluten fram till dagen före dagen för ansvarsfrihet.
  • Öppenvård: En patient som kommer genom akuten och behandlas eller som genomgår tester men har inte antagits till sjukhuset är en poli, även om hon tillbringar natten.

Förvränga en patientâ € s slutenvård eller öppenvård status kan leda till anklagelser om bedrägeri, även om det ibland vilseledande är oavsiktliga. Dokumentation kan vara svåra att tolka när patienten statusen ändras.

Observation koder

Du använder observationsservicekoder att fakturera för physicianâ € s tid när patienten ses på sjukhuset men beslutet om att erkänna har inte gjorts. Till exempel kan en patient kommer till akuten med bröstsmärtor, andningssvårigheter, farligt förhöjt blodtryck, eller valfritt antal symptom, och att patienten kan spendera en eller två nätter på sjukhuset.

Men om läkaren inte skrivit en order att erkänna patienten som en sluten, det är en öppenvårdsbesök, och observations koder är ett lämpligt val.

Kontrollera alltid att en skriftlig order är en del av patientjournalen, oavsett hur ofta läkaren ser patienten på sjukhus. Utan den skriftliga ordern, besöken är observationer, eller de kan vara besök samråds om fakturering läkaren är att se patienten på begäran av en annan läkare.