Vilka är de olika typer av iPod Högtalare?

November 19

Det finns flera typer av iPod-högtalare från många olika tillverkare för att passa olika behov. Många iPod-högtalare har bryggor så en iPod kan anslutas direkt till högtalarna utan kabel, men vissa talare ansluter till iPod via en 3,5 millimeter ljudutgång kabel. De olika typerna av iPod-högtalare inkluderar mini högtalare, dockningsstation för iPod, high-end högtalare och trådlösa högtalare. Några vanliga högtalartillverkare iPod inkluderar iHome, Altec Lansing, Sony, JBL och Bose.

iPod mini högtalare ansluter vanligtvis till iPod med hjälp av en kabel in i en 3,5 millimeter ljudutgång. Dessa högtalare använder ofta uppladdningsbara batteriet. Även om de marknadsförs speciellt för användning med iPod, kan mini högtalare som använder en ljudkabel för att ansluta till iPod användas med alla enheter som har ett 3,5 millimeter ljudutgång. Fördelarna med minihögtalare är att de är bärbara och utformad för att producera högkvalitativa ljud som låter som om det kommer från stora högtalare utan att ta upp mycket plats.

Docks är några av de mest populära iPod-högtalare. De möjliggör direkt insättning av iPod i en dockningsstation och ofta har möjlighet att ladda din iPod medan den är insatt. De flesta bryggor använder växelström (AC), men vissa bärbara bryggor har den ytterligare kapaciteten att köra på batteri. Vissa bryggor iPod har Väckarklocka kapacitet. iPod docka högtalare kan vara särskilt användbart eftersom många av dem inkluderar en fjärrkontroll som kan användas för att justera volymen, välja låtar och hoppa framåt eller bakåt i en spellista. Den största nackdelen att docka högtalare är att vissa är endast kompatibel med vissa iPod-modeller, och även de som är universellt kompatibla kräver normalt en speciell adapter för varje typ av iPod.

Vissa tillverkare erbjuder high-end högtalare speciellt gjorda för användning med iPod. Dessa fungerar oftast på samma sätt som bryggor, med en dockningsstation för iPod och en fjärrkontroll, men de har bättre ljudkapacitet och ökad equalizer kontroll. Vissa inslag av hög kvalitet trä encasing för bättre ljudkvalitet. De flesta vanliga high-end högtalare och hemmabiosystem inkluderar en 3,5 millimeter ljudutgång som kan användas för att ansluta en iPod.

Trådlös ipodhögtalare ansluter till din iPod via Bluetooth och kan oftast köras på antingen AC eller batteridrift. Dessa typer av högtalare kan arbeta med en iPhone som har inbyggd Bluetooth eller med en vanlig iPod som är ansluten till en Bluetooth-sändare. Vissa trådlösa iPod-högtalare har också en ljudutgång för en trådbunden iPod-anslutning.

  • iPod-högtalare kan användas på en iPhone som har inbyggd Bluetooth-teknik.
  • Högtalare kan användas för att spela upp iPod-ljudfiler.