Vad är Sash Clamps?

July 28

Sash klämmor är enkla spännanordningar som ofta används i snickeri, snickeri, och liknande yrken. Klämmorna används för att hålla två stycken av trä eller annat material tillsammans medan ett lim, som trälim, tillåts att skapa en tätning mellan materialen. Klämmor av denna typ finns i en mängd olika storlekar, vilket gör dem idealiska för ett antal olika tillämpningar.

En typisk uppsättning skärp klämmor ingår vanligtvis skärp klämanordningar. Varje klämma i uppsättningen är tillverkad av en kombination av metaller. Vanligtvis kommer baren område av klämmorna konstrueras med stål, medan huvudet och sidorna av enheterna är skapade med järn. Denna kombination tenderar att bära mycket väl, vilket gör det möjligt att effektivt använda klämmorna i ett antal olika inställningar, utan rädsla för skador på enheterna.

Vid faktisk användning är skärp klämmor normalt skjutas på plats efter det att limmet appliceras på de två sektionerna av trä. Ett enkelt sätt är att vila på botten av den limmade sektionen på en arm hos en klämma, sedan placera en liten bit skrot trä på det övre området av de material som sammanfogas. Vid denna punkt, är stången åt tills huvudet vid änden av stången kommer till vila mot skrot trä, effektivt hålla samman de två delarna medan de adhesiva torkar. Normalt två skärp klämmor används för denna operation, med en klämma placerad på varje sida av de limmade materialen.

Sash klämmor kan användas i flera olika inställningar. Skåp butiker och andra anläggningar där trämöbler är konstruerade gör ofta användning av dessa enheter som en del av tillverkningsprocessen. Runt huset, kan skärp klämmor användas för att göra reparationer på möbler, eller som en del av de verktyg som används av hobbyister som tycker träbearbetning. Eftersom klämmorna finns i många olika storlekar, är det möjligt att köpa uppsättningar som är idealiska för både små och stora projekt.

Inköp sash klämmor är en relativt enkel uppgift. Järnaffärer bär ofta flera storlekar, medan bygg- och leverans butiker kommer sannolikt att erbjuda ett brett urval. Även vissa konst och hantverk butiker kommer att erbjuda minst ett par av de mindre uppsättningar klämmor. Medan vissa märken är dyra, det finns budget prissatta uppsättningar av skärp klämmor som kan köpas till rimliga priser, vilket gör dem idealiska för även de casual hobby. Men tänk på att de billigare klämmor görs ibland av sämre kvaliteter av metaller, och sannolikt inte kommer att hålla upp så väl genom åren.