Vilka är de olika Metoder för försäkring Fraud Detection?

May 16

Det finns ett antal olika metoder för att upptäcka försäkringsbedrägeri, ofta baserade på typ av försäkringsbedrägeri försöks. Livförsäkring bedrägeri, till exempel, brukar begås vid punkten för att göra ansökan om livförsäkringar, och är bäst upptäcks av agentens instinkter eller försäkringstekniska processer. Fastighetsförsäkringsbedrägeri, dock i allmänhet begås när politiken har varit i kraft under en tid, genom att skada, förstöra eller stjäla den försäkrade egendomen. Fastighetsförsäkringsbedrägeri är bäst detekteras med post-förlust utredning.

Vikten av att upptäcka och förebygga försäkringsbedrägerier stryks av det faktum att hundratals miljarder dollar betalas ut årligen för falska påståenden. Om försäkringsbedrägeri var helt elimineras, skulle premierna sjunka avsevärt. Medan upptäckt försäkrings bedrägeri är en namngiven del av en försäkringsagent jobb, det är också ett ansvar för alla konsumenter.

Försäkringsbedrägerier kan ta någon av ett antal olika former. Sjukförsäkring bedrägeri är arkivering av falska påståenden, oftast för skador och sjukdomar som inte finns. Falska påståenden ofta in efter en iscensatt bilolycka, vanligen genom en läkare in på systemet, och kan kosta ett försäkringsbolag hundratusentals dollar. I vissa fall är berättigade krav uppblåsta, särskilt om en skada är svår att kontrollera, som ryggskada. Volymen av skada inlämnad i USA gör det praktiskt taget omöjligt för försäkringsbolagen att utföra noggranna undersökningar av var och en, så de måste prioritera i sina utredningar till de mest potentiellt kostsamma påståenden. Bedragare, att veta detta, kommer ofta försöka undvika upptäckt genom att lämna in mindre fordringar. För att bekämpa bedrägeri, många försäkringsbolag rutin kräva sina sjukförsäkring försäkringstagare att få ett andra utlåtande för allvarliga diagnoser.

Automobile försäkringsbedrägeri är arkivering av falska fordringar mot en bil försäkring. Ett populärt system är att lämna en bil där det är sannolikt att vara stulen, och sedan lämna in en ansökan om en stulen bil när den förväntade stölden inträffar. Automobile försäkringstagare kommer ibland försöka begå en låg nivå bedrägerier genom att be en automatisk body shop att utfärda en uppblåst faktura, med överskottet fördelad mellan försäkringstagaren och butiken. Denna typ av försäkringsbedrägeri kan vara svåra att upptäcka, men försäkringsbolagen får ibland tips från allmänheten.

Egendomsförsäkring bedrägeri inbegriper konstgjorda risker, såsom brand eller översvämning. Till exempel kan en fastighetsägare sätta en struktur i brand för att samla försäkringen, eller kanske hävda att en försäkrad objekt stals. Normala utredningsåtgärder är ofta den bästa metoden för att avslöja försäkringsbedrägerier.

Livförsäkring bedrägeri är något annorlunda. Förlusten är verklig, men vid undersökning visar det sig att det fanns väsentliga förvrängningar på ansökan, och politiken inte borde ha utfärdats. Till exempel, många försäkringsbolag vägrar direkt att försäkra någon med cancer och de som tar ut betydligt högre premier. Om någon har cancer, då, och misslyckas med att avslöja detta när du tar ut en livförsäkring, är detta liv försäkringsbedrägeri. Även om försäkringstagaren dör av någon anledning något samband med cancer, skulle de flesta försäkringsbolag neka en död anspråk under sådana omständigheter, i stället åter inbetalda premier. I de flesta fall, den enda gången en försäkringsgivare får neka en fordran livförsäkring för material förvrängning är under politikens första två åren; de flesta dödsfall som inträffar under de första två åren av en livförsäkring existens är noga undersökts.

Upptäckt Försäkringsbedrägerier är först ansvar försäkringsagent, och det är ett svårt jobb att utföra. Dessa arkivering bedrägliga försäkringsansökningar är oftast ljust nog att inte varna agenten till deras system, så att agenten måste vara mycket samvetsgrann om möjligheten till bedrägeri. Försäkringsmäklare betalas av provision, men som faktiskt ger dem ett hinder för att försöka upptäcka försäkringsbedrägeri, eftersom utsätta en ansökan som bedrägligt förfarande som inte bara kommer de tjänar inte en provision, men de också förlorade tiden inblandade i att göra försäljningen .

Upptäckt Försäkringsbedrägerier är också ett ansvar för försäkringsbolagen, och de tar det ansvaret på största allvar, anställa försäkringsgivare att screena applikationer samt skadereglerare och utredare att dubbelkolla påståenden. Underwriting processen - det vill säga processen att utreda en försäkringsansökan innan det godkänns och politiken utfärdats - har blivit mycket mer sofistikerade, att förlita sig på flera olika informationskällor för att kontrollera programinformation. Andra inblandade i anspråk processen, till exempel läkare och auto organ verkstäder, är också ansvariga för att upptäcka försäkringsbedrägeri, och de flesta av dem kan räknas på att rapportera försök till försäkringsbedrägeri genom sina patienter eller tredje part.

  • En försäkringsbedrägeri utredare får utreda påståenden om funktionshinder.
  • Försäkringsbedrägeri kan ta på ett antal olika former.
  • Fakturering för dyrare förfaranden än en patient har fått är en typ av försäkringsbedrägeri.
  • En populär auto bedrägeri system är att lämna en bil där det är sannolikt att bli stulen, sedan lämna in en ansökan om en stulen bil när den förväntade stölden inträffar.
  • Målmedveten förvrängning om ansökan är en typ av försäkringsbedrägeri.
  • Lämna in en ansökan om en sjukdom som inte existerar är en form av sjukförsäkring bedrägeri.