Förbereda Vines för Winter

August 18

Vines blir en allt populärare perenn tillägg till trädgårdar och landskapsdesigner över hela landet. En del av orsaken till detta är att dessa växter är oftast mycket härdig, och tar väldigt lite försiktig att underhålla. Men när vintern börjar närma det finns en viss vård som behöver vidtas. Förbereda vinstockar för vintern är en ganska enkel uppgift att även de mest oerfarna av trädgårdsmästare kan göra. Här finns tre olika metoder som säkerställer att dina vinstockar är förberedda för den kommande vintern.

  • Ta vinstockar inne. För små vinstockar, är den enklaste lösningen att helt enkelt transplantera växten inne. Detta gör att du kan skydda den unga växten under den hårda kylan som kommer med vintermånaderna. Helt enkelt samla en stor gryta och fyll den till hälften med en blandning av planteringsjord och regelbunden jord. Nästa exponera rötterna av vinstockar anläggningen, och börja göra ett litet hål för rotklumpen i den nya krukan. Placera rotklumpen i hålet, och sedan täcka med den återstående jordblandningen.
  • Mulch och lock. Ett av de bästa sätten att se till att dina vinstockar kommer att överleva vintern är genom den liberala användning av kompost och täcker växten. Gräv ner runt basen av anläggningen tills du har nått en grov djup av en fot till en och en halv meter. Var försiktig så att du inte skadar rötterna av växten som du gör detta dock. Skapa en blandning av biologiskt nedbrytbart kompost och kompost eller gödsel, och planteringsjord. När du har skapat blandningen (med ungefär lika mätningar av varje ingrediens) fylla hålet som du har gjort. Inte bara du vill fylla hålet, men du kommer att ha en säng höjas till ungefär en fot ovanför marknivå. Täck denna kulle med plast trädgårdsmaterial för att hjälpa till att behålla värmen från nedbrytningsblandningen.
  • Gör ingenting och plantera. Den mest riskabla metoden för att förbereda dina vinstockar för vintern är att faktiskt göra någonting. Detta är den mest riskfyllda eftersom du helt enkelt är "lita till turen" att din anläggning kommer att göra det genom vintern. Många gånger vinstockar kommer att göra det genom vintern, skadad men fortfarande frisk och livskraftig. Dock är denna metod riskabelt i att inte alla vinstockar kommer att göra det genom vintern. Om detta är den metod du tänker använda, så ska du vara beredd att återplantera dina vinstockar vid behov.

Som du enkelt kan berätta, kommer de flesta av dessa metoder kräver en del arbete från din sida. Var medveten om att detta arbete behöver göras före eller precis runt den tid som din genomsnittliga dagliga temperaturen når inte lägre än 50 grader Fahrenheit. Någon medeltemperatur som är lägre än den som kommer att göra det svårare att göra något av arbetet, och du kör en ökad risk för att skada anläggningen ohjälpligt.