Ta bort mat fläckar från trägolv

July 11

Trägolv är ett vackert komplement till alla hem, men de kräver en hel del underhåll och vård för att hålla dem ser bra. När du har trägolv i ditt matsal eller kök din arbetsbelastning verkar öka exponentiellt. Ta bort mat fläckar från trägolv behöver inte vara en dyr eller tidskrävande uppgift. Allt du behöver göra är att ha en lite förtroende och kunskap och du kommer att kunna ha trägolv som är avundas alla.

  1. Golv. Det allra första steget i att kunna ta bort mat fläckar från hårda golv är att förstå vilken typ av golv du har. Även om det finns flera olika typer av ytbehandlingar som trägolv, är den grundläggande vården för dem kommer att förbli densamma. Den stora skillnaden kommer i det du gör när du har tagit bort fläcken.
  2. Recognize. När du har fastställt vilken typ av finish ditt golv har, är du redo att börja arbeta på fläcken själv. Om det är en ny fläck (dvs det ännu inte torkat i en stelnad massa) då du kommer att ha en relativt enkel uppgift. Om det har torkat då du kommer att behöva använda lite mer armbåge fett. Också vara medveten om att olika typer av mat kan påverka din ved på olika sätt. Det är alltid bäst att erkänna fläcken / spill så fort som möjligt.
  3. Skrapa eller Wipe. Börja här steget genom att försöka torka upp röran. Använd en fuktig (ej blötläggning) våt trasa för att torka upp spill. Många gånger, särskilt för golv som har en polyuretan finish, är detta allt som du kommer att behöva göra. Men om du har en envis eller täckt mat fläcken du kan behöva ta lite mer drastiska åtgärder. Detta skulle innebära att använda ett blad för att försiktigt skrapa upp röran. Var noga med att inte trycka ut träet och att alltid arbeta utifrån och in oavsett om du torka eller skrapning.
  4. Buff. Slutligen, efter att du har rengjort fläcken, du kommer att behöva tillämpa lite armbåge fett och polera allt till en fin glans. Det är där du verkligen kommer att behöva veta vilken typ av golvfinish du har. Om du har en vax färdigt golv, måste du ta lite andra vax och applicera det på nytt så allt är trevligt och glittrande. Om du har en polyuretan finish, så ska du vara OK, men ändå försöka polera upp det lite.