Vad är maltagliati Pasta?

June 23

Maltagliati pasta är en pasta som är gjord av rester och offcuttings kvar efter andra pasta har gjorts. De slumpmässiga former av maltagliati pasta har blivit så populärt i vissa delar av Italien att vissa företag faktiskt medvetet tillverkar denna pasta, rulla ut stora ark av degen och skär dem i grova trapetser. Denna pasta är vanligast i områden där färsk pasta är tillgänglig, även om det också ibland säljs torkat. I en nypa kan du bryta upp lasagne nudlar att göra maltagliati.

Namnet på denna pasta betyder bokstavligen "dåligt klippa," en hänvisning till de galna och oregelbundna former som kan hittas i ett paket av maltagliati. Pastan verkar ha sitt ursprung i distriktet Emilia i norra Italien, men utan tvekan italienare har att utnyttja deras pastarester i hundratals år, eftersom det inte finns anledning att kasta ut rätt bra pastadeg.

Den grova pastaform är lämplig för soppor som minestrone, och det är ett klassiskt komplement till pasta e fagioli, eller "pasta och bönor," en populär italiensk maträtt som har spridit sig till andra delar av världen. Maltagliati pasta är mindre lämpliga för saker som bakade pastarätter, eftersom deras oregelbundna former kan laga ojämnt. De kan också pläterad med några såser, beroende på hur edgy du bli när servering pasta.

Precis som med andra pasta, kan denna pasta finns i en rad olika smaker, beroende på vad som lagts till i pastadegen. Det görs också med en mängd olika typer av vete. Om du köper maltagliati pasta torkade, försöka få pasta gjord med durumvete, vilket är fastare. Durumvete kommer att hålla upp genom lång tillagning, vilket gör att pastan att stanna fjädrande och sega även efter kokning lite för länge. För färsk pasta, är användningen av durumvete inte lika viktigt, men pasta kommer förmodligen att vara av högre kvalitet med durumvete.

Vissa marknader och italienska importörer kan bära torkad maltagliati pasta, och om du råkar bo i närheten av en pastafabrik, kan du förmodligen plocka upp färsk pasta ganska billigt på det sättet. Du kan också göra maltagliati pasta färska hemma med hjälp av en pastamaskin. Blanda upp din favorit pastadeg, rulla ut tunt och skär den slumpmässigt med en kniv för att generera oregelbundna former, helst på ungefär samma storlek, så att de kommer att ha liknande tillagningstider.

  • Maltagliati pastan kan göras med användning av durumvete, som är mer hållbara.