Hur väljer jag det bästa Cable Router?

July 3

En kabel router utför flera viktiga funktioner i förvaltningen av höghastighetskabel Internet-anslutningar. De bästa kabel routrar kan hantera avancerade nätverksprotokoll, hantera flera trådlösa enheter och kommunicera eller dirigera trafik mellan nätverket och modemet krävs av Internetleverantören (ISP). Ytterligare funktioner som gör en router som sticker ut är säkerhet, enkel installation och bakåtkompatibilitet.

Kabel Internet ger ofta de snabbaste tillgång hastigheter, med hjälp av de avancerade tekniker som kabel företag använder för att leverera TV, telefon och bredband Internettjänster. Varje kabel Internetleverantör använder ett kabelmodem som ansluter customerâ € s hem eller företag till sin tjänst. Kabeln router som man använder måste vara förenliga med Ispa € s kabelmodem för att dirigera signalen till trådbundna och trådlösa enheter. I de flesta fall, ISP berättar en kund som router märken och modeller är kompatibla med modemet.

Protokollen för höghastighetskabelmodem har avancerade betydligt sedan de skapades, och de fortsätter att avancera. För att undvika inkurans i 2011 bör en kabel router åtminstone kunna använda trådlösa nätverk 802.11n standard. Protokollet kan avancera när som helst, även om, så man bör också överväga om routern har uppgradering potential för nya standarder.

En kabel router med bakåtkompatibilitet med äldre nätverksstandarder såsom 802.11a via 802.11g gör det enklare att hantera olika enheter på höghastighetskabel Internet. Dessa routrar översätter effektivt och kommunicera med skrivare och datorer som ska använda äldre operativsystem att integrera alla nätverksenheter. En kabel router som har bakåtkompatibilitet kommer att kunna kommunicera med olika operativsystem och elektronik såsom TV-apparater och spelsystem.

En kabel router behöver inte vara en fristående enhet; den kan vara integrerad med bredbandsmodemet. Oavsett om det är separat eller integrerat, bättre kvalitet kabel routrar ger extra säkerhet för ett hem eller företagsnätverk. Helst bör routern har en brandvägg och datakrypteringsalternativ.

Den teknik som gör att man sätter i en kabel router och ansluta till Internet från en nätverksanslutning har många potentiella problem som kan leda till stillestånd. Kabelinternetleverantörer ofta inte med i hemmet setup i ett paketpris. De bästa routrar har minimala steg och enkla förbindelser som den genomsnittliga personen kan installera. Detta är oerhört viktigt, eftersom strömavbrott eller nya inköp av utrustning kan göra felsökning kabel routern en nödvändighet.

  • Vissa routrar är separata enheter som kan länka till ett kabelmodem.