Vad är Independent Film?

February 16

Oberoende film ofta som ett motgift mot den vanliga Hollywood blockbuster. I början, oberoende film var allt som de stora filmerna studio filmer var inte. Medan Hollywood sålde filmer som var säker, eskapistiska och mega-dyrt, oberoende var det motsatta.

En oberoende film kan göras på en liten budget. Många av de stora oberoende styrelseledamöter har finansierat sina filmer använder mycket okonventionella metoder. Robert Rodriguez sålde sin kropp till medicinska försök för att finansiera sin första film. En regissör fejkade en bilolycka för att få finansiering från försäkringspengarna för hans oberoende film. Kreditkort, lån från familj och vänner och besparingar kommer alla gå mot en Directora € s passion för att göra sin egen film.

På nittiotalet, gick independentfilm igenom en stor förändring. Stora studios skulle inte brukar bry sig om att röra indies eftersom det inte fanns någon vinst göras från dem, men ett litet filmbolag heter Miramax bidrog förändra studioâ € s sinne. Ägarna av Miramax, Harvey och Bob Weinstein, såg att de kunde köpa filmer från oberoende filmregissörer och göra enorma vinster.

Små budget filmer som Sex, lögner och videoband, Pulp Fiction och Good Will Hunting hjälpte ändra peopleâ € s attityder mot oberoende film. Jämfört med studiobilder, var indies gjordes för väldigt lite pengar, relativt snabbt och med första gången regissörer och manusförfattare. Oberoende filmer började uppräkning hundratals miljoner dollar världen över, och de studior började uppmärksamma.

Sundance Film Festival var platsen att se de första visningarna av indie filmer. Studio chefer började dyka för att knäppa upp de heta filmer från heta nya regissörer. Quentin Tarantino, Kevin Smith och Gus Van Sant var alla oberoende filmregissörer som gjorde några av de mest inkomstbringande filmerna för väldigt lite pengar.

Oberoende filmregissörer brinner sina filmer. När Barbet Schroder gjorde filmen Barfly, var hans produktion pengar plötsligt avskurna och filmen stängdes. Legenden säger att Schroder gick in i producerâ € s kontor och stod framför honom med en motorsåg och hävdade att han skulle skära av hans egna fingrar om filmen inte har startats om. Han lyckades få producentens uppmärksamhet, respekt och pengar för filmen.

Oberoende filmer har trovärdiga tomt linjer och realistiska karaktärer, och de ofta gräva i den mörkare sidan av livet som filmbolagen inte skulle röra. Men nu när filmbolagen har sina fingrar i finansieringen av många indie filmer, verkar det som kreativitet kan ha kvävts. Studios skäras, reshoot och ändra ändelser av många indie filmer för att göra dem mer tilltalande för en mainstream publik.

Det kommer alltid att vara ensamvarg regissörer vem tummen näsan på studios. Förhoppningsvis kommer dessa styrelseledamöter fortsätter att existera och föra originalitet till filmduk. Om inte, kan det vara upp till filmstudent skytte på en digitalkamera med sina vänner för att få något nytt till skärmen.

  • Oberoende filmer är oftast billigare att producera än kommersiella filmer.
  • Oberoende filmer är gjorda utanför Hollywood-systemet.
  • Oberoende filmer är oftast tagna med bara en bråkdel av budgeten för en typisk Hollywood-film.
  • Oberoende filmregissörer får lite eller inget ekonomiskt stöd från stora studior.
  • Personer involverade i att skapa en oberoende film kan ha mer än en roll i sin produktion.