Hur en spis Kaffebryggare fungerar?

July 14

Den traditionella spisen kaffebryggare ibland även kallad en lägereld kaffekanna, eftersom det anpassat sig väl till att göra kaffe över öppen eld. Vanligtvis denna typ av kaffebryggare var gjort av aluminium eller rostfritt stål och liknade en kaffe karaff. Botten av krukan innehöll en reservoar för vatten, och toppen hade en rund korg med en stam når ner till botten av krukan. En placerade målet kaffe i korgen, som sedan stöds av stammen.

När vattenbehållaren fylldes ades korgen sattes, och kaffet hade uppsikt över värme för att nå en koka. När vattnet började koka, det kom i kontakt med kaffet. Ofta lite glasskiva på locket får en att se kaffet rinner uppåt. När vattnet i toppen var brun, var kaffe gjort. En enkel sista uppgiften var att ta bort korgen. Underlåtenhet att avlägsna korgen skulle resultera i kaffe med en betydande mängd av kaffebönorna i den.

Nyare typer av Spis kaffebryggare espresso krukor, som använder ånga samt kokande vatten för att sippra kaffet. Dessa ibland komma med en ångstråle som kan användas för att skumma mjölk för cappuccino eller latte. Många kaffeälskare insistera på att denna typ av kaffe är vida överlägsen droppa kaffe på grund av den tillgängliga ånga, och eftersom kaffesumpen blir den sista med både ånga och kokande vatten som kaffe kockar.

Vissa fungerar nu på ett sätt som liknar en fransk press. När kaffet har tillåtits att sippra, pressas de grunder ner till botten av kannan, vilket skapar en mycket mörkare och rikare kopp kaffe. Vissa människor, däremot, känner att göra kaffe på spisen är för mycket arbete, eftersom en brist på noggrann observation kan göra kaffe smaken antingen brända eller bitter.

Man kan undvika att göra brända eller alltför starkt kaffe genom att följa noga de instruktioner som följer med kaffebryggare. Vanligtvis använder den mindre kaffe än en manuell eller elektrisk dropp maker. En mindre mängd kaffe kan hjälpa till att hålla drycken blir för stark. Dessutom är det viktigt att ta bort spisen Kaffebryggare från värmen när kaffet är gjort för att förhindra bränning. Att hålla det varmt, många kaffeexperter rekommenderar att överföra den färdiga drycken till en lufttät karaff.

  • Vissa Spis kaffebryggare används för att göra espresso.
  • Spis kaffebryggare använder Spisplattor som värmekälla.
  • Rostade kaffebönor.