Vad är Roll-On Perfume?

July 11

Roll-on parfym är parfym som kommer förpackad i en speciell flaska som gör att parfymen som skall tillämpas av mjukt böljande spetsen av flaskan över ett område av kroppen. Generellt roll-on applikatorer är sfärer som permanent i öppningen av flaskan som rullar som flaskan dras över huden, att små mängder av parfym från flaskan på de önskade områdena. Denna applikation erbjuder också ett bekvämt sätt för vissa parfymmärken att kombinera glitter, skimrande pulver eller andra dekorationer med parfym för en visuell effekt.

Utformningen av rulle-på parfymflaskor tillåter generellt inte så mycket parfym för att läcka ut ur flaskan, som kan ibland vara ett problem med flaskor som har en skruvlock eller någon annan typ av öppning. Detta gör roll-on parfym ett bra val för användare som ska resa, eftersom parfymen är mindre sannolikt att fly och sippra ut på andra tillhörigheter i resväskan eller handväskan. Män som reser ofta kan också föredra roll-on cologne över traditionell spray-on cologne flaskor av samma skäl. Denna konstruktion innebär dock att roll-on flaskor inte kan fyllas när de är tomma, och måste kasseras och bytas ut. Traditionella sprut parfymer med avtagbara lock kan fyllas lätt, så att användaren kan hålla och återanvända dyrare, dekorativa flaskor.

Normalt är roll-on parfym appliceras samma allmänna områden av kroppen som parfym i vanliga flaskor. Dessa ofta parfyme områden omfattar halsen, handlederna, knappt öronen längs käklinjen och nyckelbenet. På grund av det faktum att den roll-on flaska styr mängden parfym dispens, vissa användare har en tendens att tillämpa parfym till fler eller större områden än vanligt, i tron ​​att det inte finns så mycket av en risk för att tillämpa för mycket doft som finns med traditionella sprutdimma eller dimma flaskor. Det är fortfarande mycket möjligt, dock för mycket doft med en roll-on flaska, så att användarna bör vara noga med att badda parfym på allvar.

De flesta roll-on parfym dofter liknar vanliga parfymer genom att de finns i flera vanliga feminina dofter. Söta dofter såsom vanilj kombineras ofta med kryddig eller blommiga dofter som kanel eller jasmin. Roll-on parfymer terar glitter eller skimmer typiskt inriktade på yngre kvinnor och tonåringar, och är mer benägna att ha unga, flickaktiga dofter som godis eller söta frukter. Tyngre, muskier dofter ibland gynnas av kvinnor som försöker att undvika alltför sött, flickaktiga parfymer.

  • Tonkabönor, som ibland används i valsen på parfym.