Vad är Uppskjuten Adjudication?

July 2

Uppskjuten prövning är ett fynd avtal grund amerikanska studien lag som tillåter vissa kriminella åtalade för att undvika risken för fällande dom i utbyte mot en viss bestämd vädjan och övervakad skyddstillsyn. När en domstol ger en svarande en uppskjuten prövning, är domstolen i princip erbjuda personen ett sätt att fördröja formell dom genom att intagningen till brottet, sedan delta i skyddstillsyn. Om svaranden inte lever upp till villkoren i skyddstillsyn, kommer rättegången startar; om svaranden lyckas, är rättegången avbryts och svaranden inte får ett kriminalregister. Inte alla amerikanska delstater tillåter uppskjuten prövning, och de som har väldigt olika normer för vad för slags brott har rätt till uppskov, vilken typ av skyddstillsyn är lämpligt, och om register över uppskov publiceras bland annat.

Uppskjuten prövning är auktoriserat av en stats lag kod och erbjuds efter bedömning av domstolen, oftast med rekommendationen från åklagaren. Även om villkoren för erbjudandet varierar beroende på statens lag och domstolens bedömning i varje fall, de flesta uppskov erbjuds förstagångsförbrytare av fler mindre brott som snatteri, rattfylleri utan skada, och narkotikainnehav. Uppskov är vanligtvis erbjuds när domstolen anser svarandens brottsliga beteende var en engångsföreteelse som inte kommer att upprepas och kan korrigeras med skyddstillsyn. Skyddstillsyn kan variera från samhällstjänst till deltagande i drog- och alkohol behandlingsprogram, och alltid bär kravet att svaranden inte gripas igen.

En svarande som erbjuds en uppskjuten prövning behöver inte acceptera det och, som med alla saker, det finns fördelar och nackdelar kopplade till antingen beslutet. En senareläggning kan vara positivt för en svarande som tror att han kommer att dömas om ärendet går till rättegång. Uppskjuten prövning huvudsak sätter domstolens övertygelse beslut på håll och, förutsatt att svaranden framgångsrikt slutför villkoren i skyddstillsyn, kommer övertygelse aldrig fästa.

Å andra sidan, att skjuta i alla jurisdiktioner kräver att svaranden att åberopa antingen "skyldig" eller "no contest", som är ett tyst erkännande av skuld. Dessa grunder kan bevisa skadligt för svarande i vissa fall. Många ansökningar om akademiska program, jobb och volontärarbete, till exempel, frågar de sökande inte bara om de har någonsin dömts, men om de någonsin har erkände sig skyldig till något brott. Uppskjutna prövning åtalade skulle behöva svara "ja."

Rekord av svarandens gripandet, grund, och uppskov valet kan också bli offentligt. Vissa stater kommer automatiskt att utplåna uppgifter om förfarandet när en svarande slutförs skyddstillsyn, men vissa kräver de register som skall offentliggöras, åtminstone under en viss tid. Fortfarande andra stater tillåter expungement, men bara om specifika framställningar arkiveras.

Uppskjuten prövning kan bära med sig betydande fördelar för både tilltalade och domstolen. Vad exakt en prövning kräver eller förmedla kan inte besvaras utan en undersökning av det lokala lag, dock, och det finns inga universella regler för hur uppskov måste presenteras eller tillämpas. Svarande undrar om deras fall är berättigade till uppskjuten prövning, eller besluta om att acceptera en erbjuden uppskov, bör rådfråga en advokat förtrogen med lagarna i domstolens behörighet.

  • De flesta uppskov erbjuds till förstagångsförbrytare av smärre brott som snatteri.