Vad är Goggles?

July 12

Goggles är glasögon som är nära monterade och syftar till att skydda ögat. Namnet kommer från ordet goggle, vilket innebär att stirra, rulla, eller bukta ögonen. Det finns flera typer, inklusive skyddsglasögon används i olika yrken och platser och olika typer av sportglasögon.

Skyddsglasögon används för att skydda ögat från konsekvens, värme och kemikalier. De för användning i öknen skyddar ögonen från sand och de med militär grad används i militära operationer för att skydda ögonen från splitter. Brand- och räddnings goggles är utformade för att fungera med brandhjälmar och skydda ögonen från värme. Perforerade versioner är utformade för att förhindra imma, samtidigt skydda ögonen från större skräp. De lämpar sig för träbearbetning, till exempel. Skyddsglasögon är en form av labb goggle som eller ventless eller har täckt ventilerna till att bäraren är skyddad från utspillda vätskor. Svetsglasögon har ett hårt skal och är utformade för att bäras över skyddsglasögon, lägga ett extra lager av skydd mot strålning, värme, och skräp.

Taktiska goggles har funktioner som turbo avgassystem och speciella mörkerseende funktioner. Panorama Night Vision Goggles (PNVG s) har använts i flygvapnet sedan april 2005. De ger en 95-graders synfält, jämfört med de 40 grader som erbjuds av vanliga sådana. Mörkerseende versioner används också för natthimlen spårning av fenomen som kometer, asteroid duschar och andra astronomiska observationer.

De som för simning är avsedda att skydda ögonen från vattnet, vädret klorerade eller inte och förbättra vattens vision. De kan göras med receptbelagda glas, Öron skyddsglasögon (EPG) är en innovation i simma tillbehör, som avser att skydda både ögon och öron, som patenterades 1998.

De gör för skidåkning är byggda för hållbarhet och komfort. De kommer ofta med ett urval av objektiv för att matcha ljusförhållandena. En ny uppfinning är "magiska glasögon." Detta är skidglasögon som växlar färgtoner när en knapp trycks in. Detta gör att skidåkare och snowboardåkare att justera en viktig del av säkerheten genom att anpassa sin vision till det omgivande ljuset, bokstavligen i farten, om förhållandena förändras.

I juli 2006, Glasgow University forskare meddelade en verklig, arbets typ av röntgenglasögon. Planerad för användning i kontraterrorism och säkerhet, de ser genom kläder och resväskor. Denna glasögon har höjt integritetsfrågor, även när det skapar visioner av normala människor som har det som brukade ses som superhjälte befogenheter.

  • Simglasögon är utformade för att hjälpa simmare ser under vattnet och deras ögon från klorepoolvattnet.
  • Goggles används i öknen för att skydda människors ögon från sand.
  • Goggles kan användas för att skydda ögonen under garvning.
  • Skyddsglasögon vanligtvis används för att skydda ögonen från kemiska och partikelexponering.
  • Skidglasögon har ofta olika objektiv avsedda för varierande ljusförhållanden.