Vad är en Soy Protein Shake?

June 30

En sojaprotein shake är en flytande blandning som innehåller någon form av sojaprotein som huvudingrediens. Detta kan komma från sojamjölk eller genom att använda i förväg uppmätt pulver som kan blandas in med regelbundna shake eller smoothie ingredienser. Trots namnet är soja protein shakes allmänhet inte gjort av glass, liksom andra typer av milkshakes.

Det finns soja protein shake produkter som finns på marknaden som kräver väldigt lite eller ingen blandning. Dessa kan komma i burkar som är kylda och sedan konsumeras direkt, eller pulvriserade blandningar som kombineras med mjölk eller sojamjölk och ibland is. De är i allmänhet används som måltidsersättningar för att främja viktminskning, eller för att ge magert protein till musklerna. Bodybuilders och andra personer som arbetar med hjälp av vikter dricker ofta sojaprotein skakar för att främja muskeltillväxt.

Andra typer av soja protein shake produkter använder soja pulver som kan blandas in i smoothies och andra drycker. Detta kan läggas till nästan någon dryck och kommer i en mängd olika smaker. Pulver behöver inte nödvändigtvis göras i shakes, eftersom de löser sig lätt i vanlig mjölk.

Dieters kan använda sojaprotein shake näring som en måltidsersättning eller som mellanmål. Proteinet hjälper till att reglera blodsockret och kan förhindra hunger under längre tidsperioder. När det används för viktminskning, rekommenderas att pulver blandas med mjölk som har 2% fett eller mindre, eller fettfri sojamjölk. Sojaprotein skakar bör inte användas för att ersätta flera måltider per dag, eftersom detta kan leda till undernäring.

Hos vissa personer kan användningen av sojaprotein skaka äter planer inte rekommenderas. De som löper hög risk för bröstcancer, exempelvis, får inte rekommenderas att dricka stora mängder soja. Detta beror på att sojaprotein innehåller ett naturligt hormon som är mycket lik det kvinnliga hormonet östrogen. För de flesta individer, är sojaprotein en hälsosam tillägg till någon vettig diet plan.

Andra sojaprodukter inkluderar sojamjölk och sojabönor. Vissa studier har visat att soja hjälper till att främja muskelproduktion samt viktminskning, vilket gör det överlägset hela cowâ € s mjölk i att bistå viktminskning och kondition.

  • Andra ingredienser som vetegräs är ofta blandas i proteinshakes.
  • Ett sojaproteinshake kan framställas från ett proteinpulver.
  • Sojabönor.
  • Sojamjölk.
  • Pulver eller sojamjölk kan användas i ett sojaprotein skaka.