Vad är "90s Music?

May 27

"90-talet musik präglades av en vild mängd olika genrer och musikstilar svallande i popularitet vid olika tidpunkter. Många genrer som fallit på hårda tider, som countrymusik och samtida R & B, började dominera popularitet diagram, medan rapmusik fortsatte framträdande det hade börjat att visa i slutet av 80-talet. Mainstream rock'n'roll såg sin popularitet krymper, medan utlöpare som alternativ, grunge, och Britpop fann starka följande. I slutet av decenniet, ett uppsving i teen pop och bubbelgum var en reaktion på några av de vassare 90-talet musik som hade dominerat första halvan av decenniet.

De 90-talet kom i hälarna på 80-talet, ett decennium i musik som var känd för dekadens. Artister i 80-talet tenderade att ge starka visuella komponenter med sin musik, med hjälp av ljus och kostym för att göra sina shower i festspel. Ökningen av musikvideogenren hade en hel del att göra med detta, men i slutet av 80-talet, hade musik televisionens nyhet avklingat. Många fans började längtan efter musik med mer substans, och som ett resultat, mycket av den "90-talet musikscenen var reaktionär karaktär.

Ingen stil av "90-talet musik kännetecknas detta mer än grunge. Härrör först från staden Seattle, Washington i Förenta Staterna, denna typ av sten innehöll inslag av hårdrock och punk i kombination med sober, ofta deprimerande lyriska teman. Bandet Nirvana och dess sångare låtskrivare Kurt Cobain var de ledande ljusen i denna genre, som presenterade band klädda i dämpade jeans och flanellskjortor som kombinerar lugna verser med högljudda, skrikande refränger.

Rapmusik bevisade att det var inte bara en trend, eftersom det fortsatte att vara en dominerande kraft i '90s musik. Det förvandlades lätt från stadskulturen till mainstream, som artister som Jay Z och Tupac Shakur blev några av musikens största stjärnor. På andra änden av spektrumet, blev countrymusik en enorm kraft igen i musikbranschen, som leds av artister som Garth Brooks, som kombinerade låtskrivande integritet med spännande scenshower. R & B fick ett enormt lyft från duktiga sångare som Whitney Houston och Mariah Carey, och bubblegum styrde senare hälften av decenniet tack vare Backstreet Boys och Britney Spears.

Medan rockmusik kan ha verkade vara en av de sämre presterande genrer av '90s musik, närmare inspektion visar att det var förhärskande i förändrade former. Förutom grunge, blev alternativ musik fåran på 90-talet. Band som hade tidigare bara blivit airplay på college radiostationer blev välkända namn. Britpop musik var en enorm kraft i Europa, så prålig band som Oasis och Blur förde traditionell brittisk låter tillbaka i förgrunden och skapade rubriker med sin journalistvärldens beteende.

  • Alternativ musik spelades på college radiostationer.
  • Den grungebandet Pearl Jam blev populär under 1990-talet.
  • Rapmusik var populär på 90-talet.
  • Flanellskjortor var populära bland 90s musiker.
  • Under 1990-talet, blev countrymusik en enorm kraft i musikbranschen.
  • Många kredit Seattle som födelseplatsen för grunge musik som blev populär under 1990-talet.