Vilka är de olika typerna av hjärtvänlig efterrätter?

May 26

De typer av hjärtvänlig efterrätter inkluderar en mängd olika rätter som är låg fetthalt, erbjuder friska proteiner, samt har frukter, liksom de som omfattar hela korn. Byta fasta fetter med hälsosammare alternativ är nyckeln för låg fetthalt desserter, och skumma eller icke-mejeri ingredienser ger protein utan att höja kolesterol. Friska frukt desserter är hjärtvänlig då lite socker eller fett sätts. Hela korn desserter kan inkludera en bakad bra eller annan typ av dessert med tillsatta ingredienser som lin, groddar eller kli.

Låg fetthalt, hjärt-hälso desserter bidra till att begränsa intaget av mättade fetter och transfetter, och de kan också sänka kolesterol. Fasta fetter som smör och matfett ersätts med friskare eller lägre fetthalt alternativ. Desserter görs med olivolja eller rapsolja istället för smör eller fettsnål yoghurt istället för grädde för en fyllning eller topping är exempel. Canola, lin, och icke-hydrogenerade sojaoljor erbjuder omega-3-fettsyror, oerhört viktigt för hjärthälsa. Vissa recept kan ytterligare sänka fett genom att uppmana till substitut som äppelmos eller bananer, bindemedel som är betydligt lägre i fett och erbjuda andra hjärtvänlig fördelar.

Desserter med fettsnåla proteinkällor också hålla hjärtat i form. Behandlar featuring fettsnåla mejeri ingredienser som ost eller mjölk eller äggvita fungerar bra och att de inte innehåller transfetter. Tofu desserter är också hjärtvänlig och ger ett proteinrikt alternativ till mejeriingredienser. Dessa hjärtvänlig efterrätter kan också innehålla vissa typer av bönor som ger textur och protein till brownies eller kakor.

Hjärtvänlig efterrätter featuring frukt ger viktig vitaminer, näringsämnen och smak. De hjälper också till att förebygga hjärt-kärlsjukdom om den framställs med andra hjärtvänlig ingredienser. Dessa desserter har vanligtvis frukt som huvudingrediens med lite eller utan tillsats av socker eller feta ingredienser. God smak, istället, kommer från att använda färska, kvalitet frukt och örter, eller beredningsmetoder för att få fram en livsmedels naturliga toner. Exempel på detta är en tårta med färska bär och mynta på en hel vete konditorivaror skorpa eller en bakad frukt med en hälsosam havre skarp toppning, bland andra. Hjärtvänlig efterrätter som använder frukt som fyllmedel är också effektiva, liksom friska versioner av zucchini eller bananbröd.

Hela korn desserter ger gott om fibrer och näringsämnen, viktiga för blodtrycksreglering och andra hjärtfunktioner. Bakverk som använder en fullkorn mjöl faller in i denna kategori, liksom någon dessert med fullkorn för en toppning eller läggas ingrediens. Brownies, cookies, eller kakor gjorda med helt vete eller havre mjöl är vanliga. Fiberrika ingredienser som linfrö, vetegroddar, eller kli kan också vara viktiga ingredienser.

  • Desserter görs med vete är oftast mer hjärtvänlig.
  • Hjärtvänlig desserter kan göras från färska eller frysta frukter.
  • Låg fetthalt yoghurt är ett smart alternativ för friska desserter.
  • Äppelmos kan användas som ett substitut för smör eller olja några recept.
  • Paj med färska frukter är en hjärt-hälsosam dessert alternativ.
  • Tårtor med olivolja eller rapsolja istället för smör är ett hälsosammare alternativ.
  • Med rätt ingredienser, kan hemlagad cookies göra för en hjärtvänlig dessert.
  • Linfröolja kan användas i hjärtvänlig efterrätter, som den är hög i fiber och omega-3-fettsyror.
  • Havremjöl, som kan användas för att göra hjärt-hälso desserter.