Vad orsakar Menstrual Blodproppar?

June 3

Menstruationsblodproppar kan orsakas av en obalans i koagulering och anti-koagulerande faktorer i blod eller av hormonella förändringar. Myom och endometrios bidrar till överskotts uppbyggnad av livmoderslemhinnan, vilket bryter fria som proppar. Missfall kan också ses i trombform. Tung menstruation bör utvärderas av en läkare för att se till att det inte finns några allvarliga problem.

När ägglossningen inte resulterar i en graviditet, skjul livmodern fodret har byggt upp för implantation. Denna process är menstruation, som brukar kallas en period. Blod och vävnads drivs ut genom slidan. Hos kvinnor vars perioder är tunga, kan blodproppar ses. Även alarmerande, är det oftast inte en orsak till oro.

Livmoderslemhinnan utsöndrar en anti-koagulationsfaktor under perioder för att hjälpa blodflödet. Om ämnet inte är tillräcklig för att övervinna den naturliga koagulationsfaktor menstruationsblodproppar kan bildas, en process som kallas hemostas. Flow kan sakta ner mot slutet av en period, och blod kan klumpa. När kvinnor liggande under en tid, till exempel när du sover, kommer urladdningen pool och blodproppar ska rubbas när när du står. Blodet mörknar när den sitter och ibland ser brunt eller svart.

En fibroid är en godartad tumör som växer i livmodern. Det kan orsaka en ökning av menstruation och menstruationsblodproppar. Myom har oftast inga symtom, men stora sådana orsakar ibland smärta och kraftiga blödningar. De kan avlägsnas kirurgiskt eller krympt med medicinering. Merparten av tiden de inte stör graviditet.

Endometrios är ett tillstånd där livmoderslemhinnan, eller livmoderslemhinnan växer utanför det, i äggledarna eller buken. Vävnaden blöder och skjul som det normalt skulle, men eftersom det inte finns någon utgång för det, kan ärrbildning och smärta uppstår. Kraftiga blödningar med blodpropp eller mellan perioderna är ett symptom. Villkoret är behandlingsbar med mediciner och kirurgi. I svåra fall kan total hysterektomi tillsammans med avlägsnande av äggstockarna vara den enda lösningen.

En kvinna som är gravid eller kan vara gravid och passerar stora menstruationsblodproppar kan uppleva ett missfall. Det är typiskt smärta eftersom livmodern kontrakt för att driva ut materialet. Moderkakan, foder och andra vävnader kan visas som stora blodklumpar eller klumpar av materia. Missfall inträffar vanligen för att något har gått fel med graviditeten och det är inte längre lönsamt. Äldre kvinnor och de som har haft flera graviditeter är mer benägna att missfall.

Hormonella förändringar kan ge blodproppar också. Om en kvinna har mycket tung flöde och ihållande proppar på regelbunden basis, bör hon rådfråga sin läkare. P-piller ändrar hormonbalansen och kan göra perioder lättare och mer uthärdlig.

  • P-piller kan göra en kvinnas mens lättare och mer uthärdlig.
  • En tung menstruation med koagulering kan tyda ett fall av endometrios.
  • En månadsperiod inträffar när ägglossningen inte leder till graviditet, och livmodern skjul fodret är byggt upp.
  • En fibroid är en godartad tumör som växer i livmodern, och kan orsaka en ökning av menstruationsblodproppar.