Vad är Göt Järn?

May 30

Göt järn är hög kvalitet järn som har gjutits i bar form. Den innehåller mycket få orenheter, och det har inte fungerat; Det har helt enkelt smälts och gjuts. Denna produkt är tillgänglig från företag som mitt och framställer järn, men människor behöver oftast att köpa den i mycket stora mängder eftersom dessa företag fokuserar på att hantera järn i mängder lämpliga för industriell användning. Vissa kan dock ha göt järn i displayen i allmänna utrymmen, eftersom det kan vara ett ämne av intresse för besökare till sina anläggningar.

En göt är helt enkelt en bar av renat metall. Människor har använt göt för tusentals år under metallbearbetning. Götet är lätt att hantera och transportera, vilket gör det bekvämt för gruvor, eftersom de kan förbereda metall för packning och leverans göt formen. Storleken och formen på ett göt varierar, beroende på de konventioner för just metall, men de tar vanligtvis i form av rektangulära barer som är tillräckligt små för att vara lätt att hantera, men inte så små att de är opraktiska.

Götet kan ha en något avsmalnande form, som är utformad för att underlätta även kyla. En järntacka är också vanligt stämplat med en märkning som anger vilket företag producerade den, och möjligen där. Detta märke kan ta formen av ett företags logotyp, eller en stämplad ord eller serie av ord. Göt järn görs ofta med tackjärn, ett minimalt raffinerad form av järn som inte kan användas på egen hand, men kan behandlas för att göra olika järnprodukter.

Järn tackor kan också stämplas med information om deras renhet, som är utformad för att hjälpa personer som använder staplarna i metaller. Att veta vilka föroreningar före kan tillåta människor att bestämma hur de vill hantera göt järn; olika komponenter kan tillsättas för att skapa en stållegering, som kan utföra olika beroende på vilka föroreningar som finns och hur metallen bearbetas.

På egen hand, är järn en mycket mjuk, mycket formbar metall. Göt är vanligtvis gjutna med några orenheter, så att de är tämligen hård, eftersom de då kan skadas under transporten. Andelen andra material måste inte vara mycket hög för att skapa en hållbar, stark metallegering, som kan användas i en mängd olika inställningar. Några intressanta antika exempel på göt järn kan ses på displayen i några museer, som exempel på metallbearbetning från tidigare epoker i mänsklighetens historia.

  • En göt är en massa av metall specifikt gjutas från smält tillstånd med känd sammansättning, vikt, form och fysiska dimensionen.