Vad är reparativ Yoga?

May 26

Restorative yoga är en helande form hatha yoga som underlättar djup avslappning med mjuka poser stöds av bolster, filtar och andra rekvisita. Denna praxis kallas ofta "aktiv eller medvetet avkoppling." Det hjälper att lindra kronisk stress som många människor möter dagligen och som negativt påverkar sinnet, kroppen och allmän hälsa. Denna modifierade version av yoga kan fungera som ett effektivt verktyg för att stärka immunförsvaret, lugna nervsystemet, lugna sinnet och tillåta utövaren att släppa djupa spänningar och stress.

Grunden för reparativ yoga kommer från läror BKS Iyengar, en världsberömd yoga guru från Pune, Indien. Hans tidiga läror och stil av yoga, som kallas Iyengar yoga, utnyttjat rekvisita att ändra attityder så att eleverna kunde träna yoga utan stam eller skada. Modern reparativ yoga världsomspännande popularitet krediteras dess mest kända utövare och elev till Iyengar, Judith Lasater.

Många reparativ yogaställningar liknar vanliga yogaställningar, förutom att de utförs med stöd av rekvisita. Några av yoga rekvisita som används i denna typ av yoga är bolster, remmar, filtar, bollar, handdukar, stolar, väggar, ögonpåsar och kuddar. Användningen av rekvisita för support hjälper utövaren hold poserar utan ansträngning eller stam.

Restorative yoga använder termins krökar, bakåtböjningar och vridningar för att flytta ryggraden i alla riktningar. Posen sekvensen oftast ingår även inversioner, eller poser som utförs i princip upp och ner, i ett försök att motverka effekterna av gravitation. Detta förbättrar cirkulationen och förbättrar hjärtfunktionen.

Varje pose hålls under minst ett par minuter eller så länge som känns bekvämt. Detta möjliggör för tid till djupt slappna av varje muskel och vävnader i kroppen tillsammans med sinnet. I slutet av en reparativ yoga session, bör utövaren känna sig avslappnad och föryngras.

Restorative yoga är lämplig för alla konditionsnivå och kan vara ett perfekt komplement till andra stilar av yoga och andra former av motion. Restorative yoga utnyttjar variationer och modifikationer, så det är en mjukare version av den traditionella disciplinen. Den minskade intensiteten i aktiviteten gör den mer tillgänglig och en stor praktik för personer som har att göra med skador, kronisk smärta eller fysisk sjukdom.

  • Restorative yoga uppmuntrar aktivt och medvetet avkoppling.
  • Lugnande, reparativ yoga kan vara ett utmärkt komplement till mer ansträngande typer av yoga.
  • I reparativ yoga, kan poser hållas så länge som några minuter.
  • I allmänhet är lämplig för människor i alla fitness nivåer reparativ yoga.
  • Restorative yoga använder mjuka poser och avslappningstekniker.
  • Begreppet reparativ yoga härstammar från arbetet av BKS Iyengar, en världsberömd yogi som dog i augusti 2014.