Ta bort oljefläckar från betong

May 21

Olje varumärken inom din bil är ett dåligt tecken, men inte bara för att de menar att du måste fixa din bil. Här finns ett par metoder du kan prova som kommer att få del av denna olja ut.

Så snart du kan efter att fläcken har bildats, börja med kitty strö eller sågspån. Ju tidigare du behandlar fläcken, desto mer framgångsrik kommer du att ha med att bli av med det. Häll kattsand eller sågspån över oljefläck, som täcker fläcken. Täck kattsand eller sågspån med en oöppnad plastpåse eller annan skikt av plast, och tynga plasten i hörnen och på toppen. Lämna det här för en dag eller två. Sopa upp kattsand eller sågspån och kasta ut. Eftersom materialet har absorberat fett eller olja kan den inte användas igen.

Nästa steg är att få ut den olja som har sjunkit i djupare. För detta steg, häll torrbetong över fläcken. Täck torrbetong med en plastfolie eller skräp väska och tynga hörnen på plasten. Återigen, låt betongen för att ställa för en dag eller två. När du sopa betongen upp, vara mycket noga med att du sopa upp alla de torra betong du inte vill ha någon av betongen för att gå ner i avloppet nästa gång du slang ner ditt garage eller uppfart.

En annan metod som du kan prova är att spraya fläcken med ugnsrengöring. Välj en tung ugnsrengöringsmedel, spraya området, och återigen täcka den med en plastfolie eller sopsäck. Väg eller tejpa ner hörnen på plasten. Låt locket på för en dag, och sedan ta bort den och skrubba området med en trasa.

Om oljefläck är mycket fräsch (fortfarande våt vid beröring), kan du skrubba fläcken bort med hjälp av en blandning av diskmedel och vatten. Skålen tvål kommer emulgera oljan, låta vattnet tvätta bort det. Blanda diskmedel och vatten, och fukta hela fläcken samt området kring fläck. Använd en skurborste (inte stålborste) för att skrubba på det färgade området tills du har lathered tvålen upp bra. Njut av olja, diskmedel och vatten med hushållspapper eller kattsand för att stoppa den oljiga röran från att gå ner i avloppet.

Om din bil är fortfarande läcker olja, sätta ett oljetråg under bilen kan bidra till att förhindra framtida fläckar. Du kan också behandla betongen i din uppfart och garage med ett tätningsmedel, så att betongen inte absorberar oljan.