Avlägsnande av gummi Fläckar från Flooring

May 20

Gummi fläckar är inte riktigt fläckar. De är mer som är kvar när friktionen lossar gummi från källan och inlåning det på kontaktytan på en rest. Oftast är dessa typer av "fläckar" som skapats av de skyddande tips för möbelben eller från gummisula. Denna typ av varumärkena var riklig på gym golv och korridorer i en skola jag arbetade en gång i, och jag minns att titta vaktmästaren går genom korridorerna med en tennisboll fäst en gammal kvast pinne. Jag insåg snabbt briljans av sin hemmagjorda verktyg som såg honom snabbt smittar av skav med minimal ansträngning.

Hård Flooring Ytor

Hardwood, linoleum, kakel och Pergo golv är mest sannolikt att påverkas av gummifläckar eftersom deras släta kontaktytor gör det enkelt för friktion för att bygga upp som poster rör sig över golvet. Det enklaste sättet att ta bort dessa är att gnugga dem som skol vaktmästaren gjorde. Du kan använda något som kommer att skapa friktion att göra detta, men jag skulle rekommendera en tennisboll eller en tjockt gängad tvättlapp eftersom deras luddiga fibrer hjälper gnugga och lyft bort gummit. Bara gnugga fram och tillbaka med snabba rörelser för att bygga upp värme. Gummit kommer att följa bollen eller trasa eller det kommer att "piller upp" och kan sopas bort med en kvast och en sopskyffel.

Heltäckningsmatta Ytor

Dessa ytor är lite knepigare att rengöra eftersom gummit kan bädda sig i fibrerna. Din första uppgift är att ta bort de bitar av gummi med en skurborste. Jag rekommenderar försöker en nylonfiber borste eftersom det kommer att bli mjukare på dina mattan fibrer och mindre benägna att skada textur än en stålborste. Arbeta mattan med borsten tills du har lossat gummifragment och dammsuga bort dem (en handdammsugare fungerar riktigt bra för detta ändamål). Om gummi har lämnat en rest fläck, din bästa insats på att ta bort det är att använda terpentin. Testa alltid en undanskymd era av mattan, eller ännu bättre, en matta kvarleva åtminstone innan du försöker detta! Låt testområdet för att sitta i minst en dag innan du avgöra om det är säkert att använda på din matta. Använd gummihandskar och se till att området är väl ventilerat innan du fortsätter. Doppa hörnet av en trasa (som ska återvinnas på efteråt) i terpentin och arbeta in det i fläcken. När fläcken avlägsnas, rengöra mattan med färskt vatten och en ny trasa.