Vad är en Spring Skala?

September 12

En fjäder skala är en skala som mäter vikt genom att bestämma omläggning av en fjäder. Så länge våren i gott skick, kommer våren skalan vara någorlunda korrekt. Den stora fördelen med denna typ av skala är att det är billigt och mycket lätt att använda. Den främsta nackdelen är att våren skalor är inte alltid särskilt exakt, och de är föremål för bär ner över tiden, vilket gör att skalan för att registrera vikter felaktigt.

Utformningen av en fjäderskala tar fördel av det faktum att om man känner till avståndet en fjäder är utsträckt från ett vilande tillstånd, är det möjligt att bestämma storleken av den kraft som behövs för att förlänga fjädern så långt. Så länge som metallen i fjädern inte sträcks bortom sin elasticitet, men bör ge en någorlunda noggrann avläsning, vilken kan registreras med skalan i en mängd olika sätt, beroende på utformningen.

Fjäder skalor måste noggrant kalibrerad för att fungera korrekt. Egenskaperna hos den enskilda våren i skalan ska vara känd av tillverkaren, och skalan måste rutinmässigt kontrolleras för att bekräfta att det är korrekt. Om våren är överbelastad och slitna ut, kommer den skeva skal resultat, vilket skapar en felaktig läsning. Fjädern kan också bryta, vilket gör vågen misslyckas helt och hållet.

Ett klassiskt exempel på en fjäderskala kan hittas i de producerar delar av många stormarknader. Med denna typ av skala, människor sätta föremål i ett fack som hölls under våren skalan, och vikten av objekten gör att våren att expandera. Skalan är ratten speglar nedböjningen upplevs av våren, vilket indikerar hur mycket kraft utövades på våren för att få den att röra sig. Spring skalor används i många miljöer där människor behöver för att snabbt väga saker, och exakt precision är inte nödvändigtvis behövs.

Flera företag säljer bärbara fjädervågar med krokar som kan vara oerhört användbart. För att använda en sådan skala är skalan hängde från ett fast föremål, och föremålet som vägs är fäst vid kroken. Denna lätta skaldesign är användbart för människor som gör fältarbete, eftersom det tillåter dem att väga objekt i området utan att behöva bära runt en stor skala. Dessa små fjäder skalor används också ibland i klassrummet för att undervisa barn om mått och vikt, samt att introducera studenterna till de grundläggande egenskaperna hos fjädrar.