Vad är en Cast Brace?

September 13

En gjuten brace är en stationär eller placer stödsystem för ett brutet ben bandage. De flesta gjutna hängslen löper parallellt med det brutna benet för att ge en skyddande konstruktion och guide under läkningsprocessen. Moderna gjutna hängslen vanligtvis görs av stela och lätta material som plast, aluminium och titan. Gjutna stagdesigner kan integreras direkt i gjutna eller appliceras på utsidan av förbandet. Intilliggande gjutna hängslen är ofta sammankopplade med en rörelsebegränsande mekanisk skarv.

Ortopediska läkare och kirurger gäller gjutna hängslen för benfrakturer i mjuka och hårda kast. Kunskap om benstommen guidar läkaren i att placera viktig del av ortopedisk utrustning. Gjutna hängslen är ofta placerade längs en eller båda sidorna av det brutna benet en gång ett skikt av gasväv stoppning har applicerats. Stagen kan avlägsnas och flyttas av läkaren under en kontroll eller efter en röntgenbild. En högkvalitativ metall gjutna brace kan saneras och återanvändas för att ställa in ett annat brutet ben.

Omstrukturering Svår ben kräver ofta stift sätta en gjuten stag till ben bitar. Pins är införda i benet och anslutas direkt till stag. Huden är ofta täckas eller endast lätt bandage så de områden som omger de utskjutande stiften kan nås för regelbunden rengöring. Dessa fristående gjutna stag stilar inkluderar ibland komfortfunktioner som stoppning och mjuka, justerbara neopren remmar.

Glasfiberväv och gips används ofta för att göra egna formade avgjutningar för personer med brutna ben. Efter veckor av slitage, kan en gjuten skadas och ge mindre omfattande stöd. Den stela gjutna brace bibehåller sin form för att hålla positionen och passar för en längre tidsperiod. Ledad gjutna hängslen används vanligen för skador där ett begränsat rörelseomfång kan påskynda läkningsprocessen. Vissa brace lederna kan justeras till en breddning rörelseomfång som sjukgymnastik fortskrider.

Fält gjutna stag eller skena kan göras snabbt med bara ett par raka pinnar och ett bandage. Camping guider första hjälpen instruera ofta campare att stödja ett brutet ben med något rakt och styvt så snart som möjligt. Sammansatta frakturer, där ben som sticker ut från huden, kan kräva ytterligare bandage eller ett tryckförband innan spänna ansökan för att minska blodförlust. Soldater i strid bär ofta allt-i-ett akut bandage med plast stagning inbyggd. De temporära primitiva stöden kan tas bort så fort som professionell läkarvård uppnås.

  • Många gånger ett brutet ben kan bli helade efter att i en gjuten i flera veckor.