Vad är Metadon missbruk?

January 16

Metadon missbruk avser den illegala konsumtionen av en mycket kraftfull syntetisk narkotika. Metadon används lagligt i USA och på andra håll för att behandla heroinmissbruk och för att lindra smärta orsakad av cancer och andra allvarliga sjukdomar. Enligt United Statesâ € Controlled Substances Act, är metadon listad som en lista II drog tillsammans med kokain och metamfetamin, ämnen som har en hög potential för missbruk och beroende.

Under andra världskriget, nazisterna hade tyska forskare utvecklar en syntetisk opiat för att avvärja abstinenssymtom av olika opiat droger, bör brist på råopium blivit ett problem. Resultatet blev handels namngav Dolophine, år senare ges det generiska namnet metadon av American Medical Association.

Methodone har några intressanta egenskaper som gör det till en bra kandidat för att hjälpa människor att sparka heroinmissbruk. Heroin orsakar en tillfällig eufori, följt av en period av klart tänkande, ger vika för abstinenssymptom. Dessa symtom kan inkludera begäret, irritabilitet, depression, buksmärtor, kräkningar och muskelskakningar. Återkallelse är så obekväma att heroinist kommer att söka upp en annan fix för att avvärja symptom, startar en ny cykel.

Föreskrivs i rätt dos, saknar metadon den euforiska hög av heroin, är långsammare att träda i kraft, men utrotar abstinenssymtom heroin, vilket gör en person att sluta. Bäst av allt är det billigt och varar 24-72 timmar, i stället för de fyra till åtta timmar i en heroincykel. På grund av dess kemiska sammansättning, inte störa neurologisk funktion i vägen heroin gör, vilket gör det möjligt för någon att leva ett produktivt liv även när du tar metadon regelbundet, i stället för heroin.

Nackdelen är att metadon är lika beroendeframkallande som heroin, och tillbakadragande från metadon är värre än heroin tillbakadragande. Medan heroin tillbakadragande kan ta upp till 10 dagar, kan metadon tillbakadragande ta 30 dagar eller mer. Ofta människor väljer att fortsätta att ta metadon för att undvika att göra med en återkallelse scenario. I en klinisk miljö, är metadon missbruk behandlas genom att gradvis sänka patientâ € s dosering under en längre tid och samtidigt hålla patienten under noggrann övervakning.

Ökad tillgänglighet och överkomliga priser har orsakat metadon att vinna mark på den svarta marknaden, kanske mer så eftersom sprickan-ner på OxyContin. Folk kanske väljer att få metadon när heroin eller OxyContin är otillgänglig.

Oavsett skäl, har ökat metadon missbruk lett eskalerande dödsfall årligen. Karaktären av läkemedlet skulle kunna vara en del av problemet. De fördröjda effekter kan orsaka en part-goer att tänka ingenting händer. När eufori doesnâ € t komma, han eller hon tar mer och mer igen, förutsatt att läkemedlet inte fungerar. Timmar senare när överdos blir uppenbar, är ingen runt för att bevittna den abuserâ € s nöd och död kan snabbt följa.

Liksom andra opiater, är metadon missbruk präglas av ökad tolerans mot läkemedlet med användning. Någon ny till metadon kan titta på en kompis med en metadon vana förbrukar enormt mycket, antar felaktigt att dosen är säker för alla. Metadon kan vara svårt att dosera rätt, även för utbildad vårdpersonal.

Återhämtning från metadon missbruk kan kräva inträde i ett behandlingsprogram eller bostads rehabiliteringsklinik. Det finns flera behandlingsanläggningar över hela världen, många tillgängliga på nätet med hjälp av en sökmotor. Vissa sjukhus har en 1-800 hotline du kan ringa för omedelbar hjälp. Medicinska akut ska alltid riktas till lokala räddningstjänsten.

  • Metadon var resultatet av en nazistisk plan för att skapa en syntetisk opiat.
  • Metadon används lagligt i USA för behandling av heroinberoende.
  • En missbruk kurator kan hjälpa patienter arbeta genom psykologiska cravings för narkotika.
  • Återhämtning från metadon missbruk kan kräva inträde i ett rehabiliteringsprogram.
  • En person beroende av heroin kan repa drivet under ångerprocessen.