Vad är en Jord termometer?

January 12

En jordtermometer är en termometer särskilt utformat för att mäta marktemperaturen. Trädgårdsmästare hittar dessa verktyg användbara för planering planteringar och de används också av klimatforskare, bönder och jordforskare. Marktemperaturen kan ge en hel del nyttig information, särskilt när kart över tiden.

För trädgårdsmästare och lantbrukare, är marktemperaturen nyckeln till att göra planterings beslut. Vare plantera frön eller plantor, om jorden är för kallt, kan växterna dör. Även människor kan använda riktlinjerna som datumet för den senaste frost, den omgivande luftens temperatur och den tid på året, kan mätningar marktemperatur vara mycket viktigt för att bekräfta att jorden är redo för växtsäsongen. Likaså människor som övervakar klimat- och jordhälsa använda jordtermometrar i sitt arbete.

Termometrar Jord inkluderar en lång sond som tillåter människor att nå djupt ner i jorden. Vissa måste dras ut för läsning, med hjälp av en traditionell kvicksilver termometerns konstruktion. Andra har en display på toppen av termometern som kan vara digital eller analog, tillåter människor att snabbt läsa jordtemperaturen.

Typiskt sonden är belagd för att hjälpa den att motstå korrosion. Det är tillrådligt att regelbundet torka en jordtermometer för att ta bort jord och eventuella salter som kan ha anslutit, att förlänga livslängden på sonden. Om sonden används i en våt miljö, bör det torkas rena och torra innan de tas bort för förvaring. Många jordtermometrar kommer med fall eller klipp som kan användas för att skydda dem för lagring medan de inte är i bruk.

En snabb läsning jord termometern kommer att ta en läsning mycket snabbt och är användbar för en snabb sond av jord för att kontrollera förhållandena. Andra termometrar måste lämnas kvar på plats under några sekunder för att skapa en stabil avläsning. Vissa är särskilt utformade för att vara kvar på plats. I växthus och andra högt kontrollerade miljöer, kan människor lämnar termometrar i jorden så att de kan ta regelbundna avläsningar.

En sak att vara medveten om när man köper en jordtermometer är att många har gränser för de högsta temperaturerna de kan läsa. Om människor använder en termometer för att hantera något som en komposthög, kan de inre temperatur blir för hög för en vanlig jordtermometer för att läsa. Det är lämpligt att välja en produkt med ett brett utbud om detta är ett bekymmer.

  • Marktemperaturen kan övervakas med hjälp av en jordtermometer.